Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Olof Lundberg (S), kommunstyrelsens ordförande hoppas ett nytt servicekontor ska ge både jobb och kanske inflyttning till kommunen. Bild: Arkivfoto
Olof Lundberg (S), kommunstyrelsens ordförande hoppas ett nytt servicekontor ska ge både jobb och kanske inflyttning till kommunen. Bild: Arkivfoto

Nytt servicekontor ska öppna i Stenungsund

För snart två år sedan kom nyheten om att Arbetsförmedlingen la ner 22 kontor i regionen. Nu har vinden vänt, och flera nya servicekontor ska öppna – varav ett i Stenungsund.
– Det här är jättebra, säger Olof Lundberg, kommunstyrelsens ordförande.

Statens servicecenter har fått i uppdrag att öppna 28 nya kontor i Sverige, och ett av dem kommer ligga i Stenungsund.

Nyheten kommer ungefär 1,5 år efter att arbetsförmedlingens kontor i Stenungsund lades ner. Anledningen till regeringens beslut om att öppna fler servicekontor tror kommunstyrelsens ordförande Olof Lundberg (S) är att man helt enkelt märkt att de behövs.

– Man har märkt det nu i coronatider. Det här är ju för att skapa jobb, plus att man kommer behöva närheten till de här tjänsterna nu när man börjar komma igång igen, säger han.

Oklart när och var

När det öppnar är ännu oklart. De 28 nya kontoren ska öppna i två omgångar, under våren 2022 och under våren 2023. Innan det kan bli fråga om när menar Olof Lundberg att de måste lista ut var.

– Vi håller på och tittar på det och har varit i kontakt med Statens servicecenter för att påbörja en diskussion. I första läget är det främst om var vi har en lämplig lokal, men det kommer bli i Stenungsunds centrum.

Enligt ett pressmeddelande som kom ut under måndagen kan servicekontoren hjälpa besökare med att få vägledning och hjälp med ärenden till Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. Vid många kontor ska man även kunna göra enklare ärenden till Arbetsförmedlingen.

Hoppas på ökad attraktionskraft för kommunen

Vad servicekontoret i Stenungsund kommer inrymma är dock heller inte klart än.

– Närheten till myndighetskontakter är aldrig fel, oavsett vad det gäller, säger Olof Lundberg och fortsätter.

– Det här är jättebra. Det blir nya arbetstillfällen och kanske någon inflyttning med, det vet man aldrig.