Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Arkivfoto
Bild: Arkivfoto

Polisen varnar efter flera anmälda bilinbrott i helgen

En besökare vid en kyrka i Stenungsund ska under lördagen ha fått sin bilruta krossad och sin kvarglömda väska stulen. En bilist som stannat till kort vid en rastplats ska tidigare under helgen också blivit besluten och nu vill polisen utfärda en varning.

– Det första tillbudet ska ha skett vid 14-tiden på fredagseftermiddagen då en peson som parkerat vid Spekeröd rastplats ska ha blivit av med ett plånboksfodral med kort och kontanter som denne glömt kvar i bilen. Detta när personen ifråga en kort stund var inne på en av restaurangerna där, säger Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i södra Fyrbodal.

Under lördagen anmälde ytterligare en person att hen blivit av med en kvarglömd handväska då hen vid 13-tiden besökte en kyrka i Stenungsundsområdet.

– Person ska bara ha varit borta i cirka tio minuter innan denne upptäckte att någon krossat sidorutan på bilen och tagit väskan, som också innehåll en plånbok med kort och kontanter. Så min uppmaning är därför att aldrig lämna synliga värdeföremål i bilen, hur kort tid man än lämnar sitt fordon, eftersom det här är ett ögonblicks verk för en tjuv, säger Herman Egelström.