Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Prisas för sin insats för turismen i STO-kommunerna

Årets turismpristagare har utsetts. En hamnrestaurang, ett hotell och ett burgarproffs tar hem glasäpplet i STO-kommunerna.

Södra Bohuslän är en riktig turismpärla, inte minst på somrarna, och många lockas att besöka STO-kommunerna av flera anledningar. Tidigare i veckan delades Årets turismpris ut till tre lokala näringsidkare i området.

Pristagarna fick motta blommor, diplom och ett glasäpple av glaskonstnär Lars Sestervik på Orust. Allt delades ut av respektive kommuns styrelseordförande och Ann Haraldsson på Södra Bohuslän turism.

Tackar för överraskningen

På Tjörn blev det restaurangen Södra Hamnen 12. Med anledning att de under året visat vägen för andra i branschen, och hittat nya vägar för att kunna leverera kvalité och fortsätta skapa möten mellan mat och människa.

”Med sin outtröttliga positiva anda har de stöttat sina kollegor i branschen och varit ett föredöme för oss alla.”

På sin Facebooksida har restaurangen tackat för priset, och för den trevliga överraskningen.

– Så himla kul och nästan ännu roligare just för att det är i år efter denna otroligt omtumlande tid med pandemi och tråkigheter. Detta pris vill vi självklart dela med alla i vår bransch, med alla i besöksnäringen, med all personal på alla ställen och framförallt med alla er, våra helt fantastiska gäster, skriver de.

Gett historien nytt liv

På Orust prisades Nösundsgården med de fina orden att de har förmågan att år efter år stå stadigt. Med motiveringen att de väljer att utvecklas i stället för att avveckla när det blåser svårt i omvärlden har Nösundsgården gett historien nytt liv, tack vare restaureringen av Gerlegården och trädgården.

”Att dessutom så omsorgsfullt värna om den lilla orten Nösund tyder på ett hållbart företagande som blir till inspiration för andra."

Årets turismpristagare i Stenungsund blev hamburgarproffsen och krögarna bakom restaurangen Tony’s som prisades. Motiveringen löd att de med passion för god mat, nytänkande och känsla för god service tagit sig igenom pandemin med kreativa idéer och smarta lösningar.

”Med er ambition och hjärtat på rätt plats sprider ni hopp om framtiden till vår bransch. Med kreativitet och känsla berikar ni vår kommun. Tack!”