Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kyrkenorumsskolans 5B laddade inför den sista kvartsfinalen i Vi i femman. Bild: Privat
Kyrkenorumsskolans 5B laddade inför den sista kvartsfinalen i Vi i femman. Bild: Privat

Så gick det för Kyrkenorum i frågesportsprogrammet

Under torsdagen var turen kommen för Kyrkenorumsskolans femmor att försöka ta sig till lokal semifinal i årets Vi i femman. Motståndarlaget från Kålltorp tog snabbt ledningen. Stenungsundseleverna kämpade sedan tappert vidare för att försöka ta sig ikapp.

Det blev en tuff inledningen redan från start för femteklassarna från Kyrkenorum, som på den första frågan skulle svara på två sportfrågor upplästa av hockeylegendaren Börje Salming.

Till skillnad från motståndarlaget hade de dock inte en susning om vad det kallas när ett hockeylag har övertag på isen i form av fler spelare. De kunde inte heller namnet på hockeyspelaren med smeknamnet Foppa. Kålltorpsskolan tog därmed ledningen direkt med fyra poäng.

Kålltorpsskolan fortsatte sedan att utöka ledningen då de även i nästa omgång svarade rätt på båda frågorna som ställdes, men där Kyrkenorum missade ett av svaren.

Bättre gick det sedan på de tio ja och nej-frågorna där Stenungsundseleverna svarade rätt på åtta av tio frågor, men även där fick se sig besegrade av femmorna från Kålltorp som tog en poäng mer.

Ställningen var då 17-10 till Göteborgsskolan innan det var dags för bildfrågan där man ville ha svar på namnet på fem kända figurer från seriernas och filmernas värld.

Helt enligt facit

På denna fråga blev det full pott för båda lagen som utan att tveka snabbt svarade Skalman, Greta Gris, Wolverine, Tintin och Dora utforskaren, helt enligt facit.

Efter ytterligare tre snabbfrågor, där Kålltorp åter igen utökade sin ledning, stod det sedan 25-16, i halvlek av tävlingen.

LÄS MER: Ängås elever åkte ut i kvartsfinalen

Kyrkenorum fick då i sitt underläge välja kategori på nästa fråga och valde då lakrits framför litteratur. En fråga som dock båda lagen svarade fel på, precis som i nästa som handlade om majblomman.

Efter ytterligare tre snabbfrågor var det sedan dags för den avgörande sista poängfrågan där man eftersökte ett djur. Ställningen i tävlingen var då 28-18 till Kålltorpsskolans fördel.

Kyrkenorum satsade allt

Kyrkenorum satsade allt och valde att svara på tio poängsnivån för att försöka ta sig i kapp motståndarna. Svaret på frågan visade sig dock vara fel och Kålltorpsskolan vann därefter kvartsfinalen efter att ha knipit ytterligare sex poäng.

Med totalt 34 poäng är de nu den klass som nått högst poängnivå i årets fyra kvartsfinaler i P4. Kålltorpsskolan kommer nu att få möta Skånhällaskolan i semifinal nästa vecka, då även ytterligare en klass från samma Mölndalsskola tävlar mot Öjersjö Storegård skola från Partille.