Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Släpper uthyrning av 32 nya hyreslägenheter i Stenungsund

Ett 70-tal nya hyresrätter är två av flera byggprojekt på gång i Stenungsund. Det är Sjögus Fastigheter som äger och utvecklar fastigheter i Göteborgsområdet som snart är klara att påbörja uthyrning på Nyborgsvägen.

Byggnationen av 32 lägenheter på Nyborgsvägen har kommit en bit på väg och snart kommer fastighetsägaren att påbörja uthyrningsprocessen.

– Vi kommer börja hyra ut lägenheterna under juni månad och inflyttning kommer ske i december i år, säger Jonas Hallqvist, verksamhetschef Sjögus Fastigheter.

LÄS MER: Stenungsund mot byggboom av hyresrätter

Företaget förvaltar och äger sedan 2013 även två hyresrättsfastigheter på Bergsvägen.

– Vi köpte fastigheten som består av två hus 2012 och vi startade med att renovera sedan förvalta dem 2013. Vi har haft planer på att exploatera mer i Stenungsund sedan dess men varit tvungna att fokusera på annat. Det var först förra året vi började leta nya projekt här och då fick nos på Peabs projekt på Nyborgsvägen.

Snart ska byggställningarna på fyravåningshuset ned och arbetet att färdigställa inomhus påbörjas. Företaget har hittills fått in ett 50-tal intresseanmälningar för lägenheterna. Vilken hyresnivå de hamnar på är i nuläget oklart.

– Vi för förhandlingar om nivåerna så jag kan inte säga något om det, men vi kommer nog bli klara nu i maj. När de är klara kommer vi gå ut med material till de som anmält intresse. Vi vet ju inte hur stor substans intresseanmälningar som kommit in har, men det byggs inte så många hyresrätter så centralt just, säger Jonas Hallqvist.

Parallellt med färdigställandet av huset på Nyborgsvägen påbörjar företaget byggnation av ännu ett hus. Det är ett åttavåningshus med 39 lägenheter som ska uppföras på Bergsvägen. Den fastigheten kan stå klar för uthyrning till nästa sommar.

– Där blir det byggstart i slutet på maj och det är Skanska som bygger. Huset bedöms vara klart innan semestern 2022. Det blir ett punkthus med fem lägenheter per våningsplan och i blandade storlekar från ettor till treor, säger Hallqvist.

Företaget kommer fortsättningsvis att ha ögonen på Stenungsund för fler hyresprojekt.

– Vi hoppas få fortsätta utvecklas här. Vi har fokus på byggnation och kommer lägga mer energi på det när vi kommit över de här två pucklarna. Vårt fokus kommer att ligga på Stenungsund och även mot Kungälvshållet.