Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stenungsön och hotellet utan vatten efter läcka

Under måndagseftermiddagen inträffade en vattenläcka som även under kvällen påverkades boende på södra Stenungsön, samt Stenungsbaden.

Det meddelade Stenungsunds kommun under måndagseftermiddagen på sin hemsida, där de också skriver att vattnet kommer att stängas av tills vidare, under den tiden reparationsarbetet pågår.

Det fanns dock vid 16.30-tiden ingen prognos när arbetet kommer att vara klart. Vatten kan under tiden hämtas i en vattentank som placerats ut vid ST-1-tappen, vid infarten till Stenungsbaden, meddelar kommunen vidare.

Strax före klockan halv sju på måndagskvällen meddelade Hanna Freij, kommunikationschef i Stenungsunds kommun, att läckan identifierats, men att reparationsarbetet förväntas pågå resten av kvällen.

– Enligt den prognos jag har just nu är att arbetet förväntas vara klart till midnatt och att ett tiotal hushåll på södra Stenungsön just nu är utan vatten, liksom boende på Stenungsbaden. Men så fort jag får någon annan information kommer det också att uppdateras på vår hemsida, där man kan uppdatera sig på läget, säger hon.

Strax efter midnatt meddelade kommunen att läckan var lagad och vattnet kunde släppas på igen, men de varnade då för att det kan dröja innan det blir tryck i kranen.

LÄS MER: Brustet rör ledde till ny vattenläcka i Ödsmål

LÄS MER: Vattenläcka berodde på dåliga rör