Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En tonåring åtalas, misstänkt för att ha försökt köra på en polis. Bild: Måns Langhjelm/Gabriel Andersson
En tonåring åtalas, misstänkt för att ha försökt köra på en polis. Bild: Måns Langhjelm/Gabriel Andersson

Tonåring försökte köra på polis – blev beskjuten

En tonåring från Stora Höga åtalas för att ha försökt köra på en polis under en biljakt genom Uddevalla. Tonåringen menar att han är oskyldig och att det var någon annan som körde bilen.

Tonåringen har inget körkort, då han inte har åldern inne, och när han fastnade i polisens laserkontroll en måndag i mars och patrullen signalerade att han skulle stanna fortsatte han köra.

Två poliser slängde sig då i bilen och började följa efter. Det blev en biljakt i hög hastighet och som utsatte både de inblandade och andra trafikanter för livsfara. Plötsligt stannade tonåringen och började vända bilen.

Polisen kände sig trängd och sköt

”Det är uppenbart en vansinneskörning från början så jag får uppfattningen om att han tycker det är kört då han står stilla”, säger polisen i förhör.

Men i stället gasade tonåringen igen, och körde enligt åtalet rakt mot polisen som med draget vapen klivit ur sin bil och gick mot föraren. Han körde förbi polisen, som upplevde att han blev trängd och sköt två skott mot bilens däck.

Nekar till brott

Nu åtalas tonåringen, en kille från Stora Höga, för försök till grov misshandel, för att han försökt köra på en polis. Han åtalas också för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Tonåringen nekar till brott. Han hävdar att det var en annan person som körde bilen, och att han själv satt i baksätet. Hans flickvän, som satt i passagerarsätet, har dock lämnat andra uppgifter till polisen.