Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Maja Ruckman saknar bröllopen och vill nu erbjuda en mindre och mer spontan trädgårdsvigsel. Bild: Privat
Maja Ruckman saknar bröllopen och vill nu erbjuda en mindre och mer spontan trädgårdsvigsel. Bild: Privat

Tack för att du läser Lokaltidningen STO

Villa Vanahem ställer om och erbjuder drop in-vigsel

Mångas bröllopsplaner har ställts in, men på Stenungsön har man i stället ställt om. Nu hoppas Maja Ruckman på Villa Vanahem att brudparen ska nappa på att gifta sig nu och festa senare.
– Jag längtar efter att hålla bröllop här, vi har inte haft det på så länge.

I vanliga fall är Villa Vanahem på Stenungsön fullbokat för bröllop ett eller till och med två år i förväg. Det senaste året har det sett helt annorlunda ut och trädgården där många väljer att viga sig har inte sett ett enda bröllopspar sedan pandemin förändrade våra liv.

Maja Ruckman, som äger Villa Vanahem tillsammans med sin man Gert, fick nog av tomheten och har nu tänkt om för att kunna anpassa verksamheten efter verkligheten.

– Jag längtar efter bröllop och jag tycker faktiskt vigseln är det viktigaste. Många drömmer om en stor fest med familj och vänner och jag förstår det, men man ska inte glömma kärleken mellan paren. Man kan ju faktiskt gifta sig nu och ha festen senare, säger Maja Ruckman.

Vigsel och mingel i trädgården

I stället för ett minimum på 60 gäster gäller nu maximalt åtta gäster, så länge det är det som rekommenderas. Paren får viga sig i trädgården med ett kort efterföljande mingel och sedan finns möjlighet till bröllopsfotografering.

De kallar det för drop in-vigsel, men för att undvika trängsel och krockar, eller köbildning, måste man så klart boka tid.

– Rent praktiskt fungerar det inte med drop in, med tanke på restriktionerna, men det blir fortfarande en väldigt spontan vigsel. I vanliga fall måste man ju boka över ett år i förväg så allt under ett år är drop in för mig.

Ett billigare alternativ till ett stort bröllop

Många par har fått ställa in eller boka om sina bröllop, vissa två år i rad. Att gifta sig kan vara väldigt dyrt och även i en tid utan pandemi kan Maja Ruckman förstå att alla inte har råd att boka ett helt paket med festlokal och middag på Villa Vanahem.

Nu hoppas hon att fler får chansen att uppleva en vigsel på den vackra Stenungsön.

– Jag vill fortfarande skapa fina minnen. Det här är ett ypperligt tillfälle för alla som vill få en fin stund här för väldigt mycket mindre pengar.