Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Stort pådrag vid industribrand i Stenungsund

En gasbrand utbröt i Stenungsunds industriområde under lördagskvällen. Räddningstjänsten var på plats med 15 enheter, men meddelade strax innan klockan 04 att de börjat avveckla sin insats.

De första larmen ska ha inkommit runt klockan 22 på lördagskvällen. Enligt räddningstjänsten startade branden på företaget Borealis krackeranläggning i industriområdet.

– Det vi kan säga just nu är att vi har en konstaterad brand. Enheterna på plats undersöker just nu omfattningen och har påbörjat släckningsarbetet, sade Markus Friberg, kommunikatör vid räddningstjänstens ledningscentral i Storgöteborg, initialt.

Enligt Friberg rörde det sig om ett gasrör som läckte. De valde då att kyla ner röret, för att på så sätt sänka trycket.

Branden under kontroll

En bit efter 01 meddelade räddningstjänsten i Storgöteborg att det inte längre fanns någon spridningsrisk. Räddningspersonal skulle dock dröja kvar en bit inpå söndagsmorgonen.

– De på plats har gjort bedömningen att händelsen är under kontroll. Insatsen kommer fortgå, prognosen nu är att vi kommer vara kvar på platsen i ett antal timmar till, sade Markus Friberg.

Strax innan klockan 04 meddelade räddningstjänsten i Storgöteborg att de börjat avveckla sin insats. Vad som återstår av eftersläckningsarbetet kommer i stället hanteras av företaget, samt industriområdets interna brandstyrka.

Även ambulans har befunnit sig på platsen, dock finns det inga uppgifter om personskador i samband med branden. Polisen bistår i räddningstjänstens arbete med en enhet.