Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Pressbild/Företagarna
Bild: Pressbild/Företagarna

Årets företagare och Årets unga företagare är utsedda

Nu har vinnarna utsetts, och tilldelats sina pris under små ceremonier vid havet. I september väntar den regionala finalen.

Varje år utser näringslivsorganisationen Företagarna Årets företagare och Årets unga företagare. Stenungsunds och Tjörns vinnare brukar utses under STO-galan, men för andra året i rad har det gjorts på ett annat sätt.

Under en minimal ceremoni prisades vinnarna under onsdagen, i Skärhamn och i Stenungsunds hamn. Vinsten innebär bland annat att företagarna ska delta i den regionala finalen i Göteborg den 3 september.

Här är Årets unga företagare och Årets företagare i Stenungsund och Tjörn

Bild: Företagarna
Bild: Företagarna

Johanna och Tobias Alsterberg, Trålverket AB

”Som ny aktör slog Corona-krisen ner som en bomb för våra vinnare, men trots att man vare sig hunnit bygga upp en större kundkrets eller kapital, har man mitt under en pandemi och medföljande restriktioner, lyckats öka sin omsättning markant och även sitt resultat.”
Bild: Företagarna
Bild: Företagarna

Viktor Thorsson, VT Bygg AB

”En ambitiös ung företagare med känsla för vad kunderna kräver och önskar, vilket gjort att han blivit respekterad och omtyckt på marknaden."
Bild: Företagarna
Bild: Företagarna

Tomas Johansson, Bärgar-Niklas AB

”Som ett tydligt lok, eller förlåt bärgningsbil, tuffar Årets Företagare fram. I det fördolda räddar de vardagen för både företagare och privatpersoner som genom otur eller dåliga beslut hamnat på glid. Med ett tydligt fokus på kunden, relationer och kvalitet, har vår vinnare skapat ett unikt varumärke i en bransch som domineras av jättar.”
Bild: Företagarna
Bild: Företagarna

Katharina Glans, Robert Engström och Angela Glans, Barnhuset i Stenungsund AB

”Företagarna bakom detta bolag har byggt upp en verksamhet där omsättningen ökat med över 40 miljoner på några år och parallellt lyckats öka vinstnivån. Företaget har varit i framkant både vad gäller fysiska butiker och näthandel. Trots branschens utmaningar har vinnarna lyckats öka kundtillströmningen till sina butiker.”

Extra viktig att uppmärksamma nu

Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma och uppmuntra lokala företagare som genom handlingskraft och engagemang fungerar som en viktig förebild.

– Kanske extra viktigt nu under den pågående pandemin då många fått kämpa mer än vanligt, sa Lars Grenhage, ordförande i Företagarna Stenungsund och Tjörn, i våras när nomineringarna började trilla in.

Förra året var prisceremonin digital, men i år genomfördes de utomhus, vid havet.