Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Patrik Forsberg, samordnare och chef för Heås. Bild: modeenm
Patrik Forsberg, samordnare och chef för Heås. Bild: modeenm

Båda avfallscheferna på Tjörn slutar

Bägge cheferna för avfallsverksamheten på Tjörn, Mikael Köhler och Patrik Forsberg, lämnar sina tjänster inom kort för andra arbeten. Samtidigt visar årsredovisningen att avfallsverksamheten – i motsats till va-enheten – går med vinst, nära 1,2 miljoner under 2020.

Avfallsverksamheten har två chefer, nämligen enhetschefen Mikael Köhler och samordnare och chef för Heås; Patrik Forsberg. Bägge dessa har nu meddelat att de lämnar kommunen för andra jobb. Mikael Köhler går in som enhetschef för avfallsverksamheten i Stenungsund på heltid medan Patrik Forsberg blir ny chef för avfallsverksamheten i Marks kommun i Västergötland.

– Vi kommer att nyrekrytera en ny chef för verksamheten och vi startar omedelbart med rekryteringen. Vi kommer att ha en enda chefstjänst för avfallssidan som har ansvar för helheten, säger Tjörns samhällsbyggnadschef Marie-Louise Bergqvist.

Samtidigt går avfallsverksamheten på Tjörn med plus i motsats till va-verksamheten som dras med mångmiljonbelopp i underskott.

Enligt bokslut för 2020 har verksamheten redovisat ett överskott på 1,19 miljoner och detta trots att man under 2020 inte gjorde några taxehöjningar.

Enligt bokslutet beror det positiva resultatet på lägre personalkostnader än budgeterat och ett effektivare samarbete med kommunens entreprenörer på insamlingssidan. Däremot har återvinningscentralen i Heås gått med underskott, detta eftersom avfallsmängderna har ökat under 2020. Kostnaden för behandling av avfallet har därmed ökat.

LÄS MER: 9 miljoner satsas på återvinningscentral

Samtidigt noterar kommunen att bygglov har beviljats för ombyggnad och utökning av återvinningscentralen under 2021.

Även slamhanteringsverksamheten för enskilda avlopp har fungerat bra tillsammans med Renova Miljö AB och man har enligt kommunen haft få klagomål från innevånarna.