Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Snart är det sommar och sol och dags för salta bad. Bild: Annika Sahlin Ottosson
Snart är det sommar och sol och dags för salta bad. Bild: Annika Sahlin Ottosson

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

Badplatsen på Åstol kan rustas upp nästa år

Badplatsen på Åstol kan komma att rustas upp nästa år. Detta under förutsättning att kultur- och fritidsnämnden får igenom sina budgetönskemål.

Hur prioriterar Tjörns kommun badplatserna? Och när står Åstols badplats på tur att rustas upp? Det ville en Åstolsbo veta i samband med allmänhetens frågestund på det senaste fullmäktigemötet.

Liberalen Benita Nilsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden svarade på funderingarna. Hon berättade att det finns totalt 19 badplatser runt om i kommunen och att 5 av dessa drivs av kommunen, medan övriga 14 drivs av föreningar med hjälp av kommunalt stöd.

– Vi har två sätt att hjälpa till med badplatserna, dels handlar det om att underhålla badplatser och ge stöd för exempelvis simskola. Det är pengar som tas ur driftsbudgeten, förklarade Benita Nilsson.

Hon fortsatte.

– Sedan har vi även en investeringsbudget, som vi använder för större insatser som renovering och utveckling av badplatserna. Här har föreningarna chans att komma in med önskemål på åtgärder. Det kan handla om att man exempelvis behöver en ny brygga eller hjälp med att gjuta en ny bassäng.

De pengar som finns kvar i investeringsbudgeten i år kommer i huvudsak att gå till Låkabadet i Höviksnäs, berättade Benita Nilsson.

– Någon budget för nästa år har vi ännu inte klar och vi måste prioritera utifrån den budget vi får. Men vi hoppas att vi får de anslag vi önskar och att det därmed finns utrymme för en större åtgärd för badet på Åstol under 2022.