Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Arkivbild
Bild: Arkivbild

Beslut om padelhallar på Tjörn överklagas

Politikerna sa nej till en ny idrottshall för padel i Rönnäng, men ja till en en ny padelhall i Skärhamn. Nu överklagas båda besluten.

Det var på mötet i samhällsbyggnadsnämnden den 17 mars som politikerna tog beslut om bygglov för flera olika padelhallar på Tjörn. I en del fall sa politikerna ja, i en del fall nej.

Två av besluten har nu överklagats. Det ena gäller ett nej till en padelhall i Rönnäng. Där är det representanter för företaget som vill bygga hallen som överklagat politikernas beslut. Man menar att avvikelsen från den gällande detaljplanen är liten och att planerna faller inom det regelverk som redan accepterats för motsvarande avvikelser i området. Till exempel finns redan både ishall och gym inom samma detaljplaneområde sedan tidigare, påpekar man i överklagandet.

Beslutet att säga nej till padelplanen togs i politisk oenighet med röstsiffrorna 6 mot 5 med motiveringen att ett bygglov skulle avvika för mycket från den gällande detaljplanen.

I Skärhamn överklagas ett positivt bygglovsbeslut. Här är det en privatperson som menar att padelhallen, som ska byggas i form av en tillbyggnad på en befintlig byggnad i Kroksdal.

Personen menar bland annat att avvikelsen från detaljplanen inte kan anses som liten och att trafikförhållandena på platsen skulle förändras avsevärt och bli till stor olägenhet för omgivningen.