Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera padelhallar är på gång att byggas på Tjörn. Nu har politikerna gett klartecken för ytterligare en hall. Bild: Arkivbild
Flera padelhallar är på gång att byggas på Tjörn. Nu har politikerna gett klartecken för ytterligare en hall. Bild: Arkivbild

Bygglov för padelhall på Tjörn beviljas – med ett aber

Det blir grönt ljus för ännu en padelhall. Denna gång är det vid industriområdet Nötsäter i Skärhamn som politikerna ger klartecken till ett tidsbegränsat bygglov för verksamheten.

För tillfället är fastigheten en industribyggnad, men den får med politikernas besked om ett tidsbegränsat bygglov på fem år byggas om till en idrottshall med plats för padel.

Det är en privat aktör som vill göra om fastigheten till en idrottshall. Ansökan kom in till samhällsbyggnadsnämnden redan i mars, men då återremitterades ärendet eftersom det saknades en del uppgifter kring hallen.

LÄS MER: Plats för padel, utegym och konstgräs – Glimmaråsen ska utvecklas

När dessa uppgifter nu kommit in ville förvaltningen att politikerna skulle säga nej till bygglovet. Detta eftersom detaljplanen i Nötsäter endast medger industribyggnader. Men politikerna valde ändå att bevilja bygglov, fast med restriktionen att det handlar om en tidsbegränsning av fem år.

Det rådde politisk enighet kring beslutet.

LÄS MER: Ny utomhusbana byggs på Orust

LÄS MER: Ja och nej till padel på Tjörn