Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Från food-pråmen ska Kerstin Johansson och Sofia Olsson sälja räkstrutar till båtgäster. Bild: Privat
Från food-pråmen ska Kerstin Johansson och Sofia Olsson sälja räkstrutar till båtgäster. Bild: Privat

De öppnar flytande drive in på Holmen

För att kunna servera fler lunchgäster funderade de på en food truck. Nu öppnar restaurangen på Klädesholmen snart den vattenburna varianten food-pråm, där de ska servera båtburna gäster i drive trough.

Det senaste året stannade många hemma på semestern, och sökte sig då ut mot havet. Något som märktes av hos Kerstin Johansson och Sofia Olsson, som driver restaurang Kylen på Klädesholmen.

Samtidigt som gästerna blev allt fler kom restriktioner om att hålla avstånd, vilket resulterade i fullsatt uteservering och köande lunchgäster. Då föddes idén om att öppna en food truck, för att kunna servera fler.

– Men sedan kom vi på att många av våra gäster är båtfolk, och vi har ju faktiskt en pråm och all möjlighet att servera dem från vattnet, säger Sofia Olsson.

Strutar och läsk utan att behöva lämna båten

Pråmen användes i somras som en förlängning till uteserveringen, för att kunna sprida ut gästerna. Nu blir den en flytande drive trough.

– Det blir som på McDonalds. Man köper sin strut och läsk och åker vidare, skrattar Kerstin Johansson.

Mor och dotter driver Kylen på Klädesholmen. Bild: Privat
Mor och dotter driver Kylen på Klädesholmen. Bild: Privat

Men det är en annan typ av snabbmat som kommer att serveras. Från pråmen kommer de sälja sina populära räkstrutar, och även en variant med kyckling i. Även dryck kommer gå att köpa från båten och pråmen ska vara bemannad med personal några timmar runt lunch.

Hoppas öppna till midsommar

– Vi har många barnfamiljer som kommer med båt och vill lägga till för att äta en snabb lunch innan de åker vidare ut till någon holme. Nu kan de i stället ta med sig sin lunch i vår båtkasse som vi kallar den, och äta på den där holmen eller var man nu ska, säger Sofia Olsson.

Exakt när food-pråmen öppnar är inte klart än, men de siktar på midsommar och ber alla som vill veta när att hålla utkik på deras hemsida eller sociala medier.

– Vi ser fram emot den första båten som kommer och hämtar en båtkasse, säger Kerstin Johansson.