Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Friluftsområdet vid Bö Tjärn är populärt året om, men nu blir det förbjudet att parkera längs den grusväg som går nära vandringsleden. Bild: Arkivbild
Friluftsområdet vid Bö Tjärn är populärt året om, men nu blir det förbjudet att parkera längs den grusväg som går nära vandringsleden. Bild: Arkivbild

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

Det blir p-förbud vid Bö Tjärn

Från och med den 10 maj är det inte längre tillåtet att parkera längs Tolleby Tjärnväg vid Bö Tjärn. Länsstyrelsen har beslutat om parkeringsförbud efter de problem som varit längs vägen.

Parkeringsproblemen vid Bö Tjärn eskalerade förra året i samband med att vandringsleden blev klar och pandemin bröt ut och många ville ge sig ut och vandra.

Stundtals var det så kaotiskt att polis kallades till platsen för att förmå bilister som parkerat olämpligt att flytta på sig. Ibland var problemen så stora att utryckningsfordon inte kunde ta sig förbi området.

Boende skickade därför, genom den lokala vägföreningen, in en ansökan till Trafikverket i syfte att få till ett parkeringsförbud.

Trafikverket har nu tittat på frågan och länsstyrelsen har tagit beslut om ett permanent parkeringsförbud längs Tolleby järnväg. Det gäller från och med den 10 maj och utgår från korsningen mellan Tolleby Tjärnväg och Hällevägen. Det sträcker sig en dryg kilometer söder om Hällevägen, samt en dryg kilometer nordost om Hällevägen.

Var vandringssugna nu ska parkera är oklart. Det finns ingen allmän parkering i närområdet.