Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen har fått in en anmälan om en händelse på Häggvallskolan.
Polisen har fått in en anmälan om en händelse på Häggvallskolan.

Elev tvingades doppa sig i skoltoalett

En elev i yngre tonåren ska ha blivit hotad, slagen och förnedrad på en av skolans toaletter på tisdagen. Polisen har tagit emot en anmälan om händelsen.

Flera andra barn ska på tisdagen ha tvingat in en elev på Häggvallskolan på en av skolans toaletter. Där blev eleven hotad, slagen och dragen i håret.

Eleven ska också ha blivit tvingad att doppa sig i toalettstolen, enligt uppgifter från en närstående.

Polisen bekräftar att de tagit emot en anmälan angående en händelse på Häggvallskolan under tisdagen, men är i övrigt mycket förtegen och hänvisar till förundersökningssekretessen.

– Det finns en misstanke om brott, som vi tittar närmare på vad det kan bestå i, säger Lars Wahlin, förundersökningsledare på polisen i södra Fyrbodal.

LÄS MER: Pappans kritik efter toaförnedringen: ”Varför ringde ingen?”

Polisen var på plats på skolan på tisdagsmorgonen, för att bedriva så kallat utredningsarbete. Vad utredningen bestått i, eller hur händelsen rubriceras i nuläget, vill polisen inte säga.

– Vi tittar närmare på det här och utreder vad som har förevarit, säger Lars Wahlin.

Skolans rektor vill inte svara på några frågor kring händelsen. I ett mejl till Lokaltidningen skriver hon att "vi har lagt den information vi kan ge, till alla vårdnadshavare via Unikum. Jag kan inte ge mer info i ärendet."