Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Evike Sandor får fortsatt förtroende som kommundirektör. Bild: Tjörns kommun
Evike Sandor får fortsatt förtroende som kommundirektör. Bild: Tjörns kommun

Hon blir Tjörns nya kommundirektör

Evike Sandor har utsetts till ny kommundirektör på Tjörn. Det meddelade kommunen under torsdagen på sin hemsida och det innebär att den långa väntan på en ny permanent lösning nu är över.

Evike Sandor har sedan den 3 oktober förra året varit tillförordnad kommundirektör på Tjörn i väntan på att den politiska majoriteten ska enas om en person som ska axla rollen permanent.

Detta sedan den tidigare kommundirektören Ann-Britt Svedberg slutat med kort varsel och man hittills underkänt de kandidater som plockats fram via ett rekryteringsföretag.

LÄS MER: Svårt att hitta ny kommunchef på Tjörn

Det senaste budet från den styrande majoriteten M-L-C för en dryg månad sedan var att det troligen skulle dröja ända tills nästa år innan det skulle bli aktuellt att ta upp frågan på nytt för att tillsätta tjänsten permanent. Men nu har man alltså bestämt sig.

LÄS MER: Tjörn får vänta på ny kommundirektör

– Tjörns kommun står inför stora avgörande frågor inför framtiden och Evike Sandor har följt frågorna under en följd av år och är väl insatt i arbetet, säger kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (L), i en kommentar på kommunens hemsida.

Evike Sandor har innan hon tillträdde tjänsten som tillförordnad kommunchef arbetat som kultur- och fritidschef i Tjörns kommun i flera år.

– Hon är även välkänd hos många medarbetare och kunnig inom hela kommunens arbetsfält eftersom hon vid flera tillfällen, utöver sitt ordinarie arbete, gått in i olika förvaltningschefsroller i avvaktan på rekrytering av nya chefer, påpekar Martin Johansen vidare.

Evike Sandor tillträder tjänsten med omedelbar verkan, från och med i dag, torsdag den 20 maj.