Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Grøntvedt förvärvar Klädesholmen Seafood. Bild: Pressbild/Mynewsdesk
Grøntvedt förvärvar Klädesholmen Seafood. Bild: Pressbild/Mynewsdesk

Klädesholmen seafood blir norskt

Norska Grøntvedt förvärvar Klädesholmen Seafood, men fabriken blir kvar i Rönnäng. Det är en fördel att stå i direkt led till Norska råvaruberedaren, menar Klädesholmens vd.

Redan på femtonhundratalet var Klädesholmen ett viktigt fiskeläge för Tjörn och platsen har länge blivit förknippad med sillen. För snart 20 år sedan gick fyra aktörer på Holmen samman och bildade Klädesholmen Seafood. Nu blir företaget norskt.

Det är den nära samarbetspartnern sedan över 30 år, norska Grøntvedt, som i ett pressmeddelande går ut med att man köper företaget.

– Vi ser fram emot att vara en del av Grøntvedt gruppen och tillsammans utveckla företaget framåt, säger Annika F Helmer, vd för Klädesholmen Seafood i pressmeddelandet.

LÄS MER: Nu lanseras årets sill – ska påminna om skaldjursfest

Grøntvedt är en världsledande producent och sillprodukter utgör den största delen av deras omsättning. När de nu köper företaget kommer de ha kontroll på hela kedjan, från att sillen tas upp tills att den står på butikshyllan.

– En av fördelarna för oss är att vi står i direkt led till Norges största råvaruberedare som dessutom värnar om kvalité och hållbarhet på samma vis som Klädesholmen Seafood alltid har gjort, säger Annika F Helmer.

Både fabriken och organisationen kommer finnas kvar i Rönnäng.