Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Klädnypa ger kunderna tillträde till butiken igen

Efter att ha tvingats hålla stängt i över ett år öppnade Lions Tjörn förra lördagen upp dörrarna till sin second handbutik i Aröd igen. Längtan efter att shoppa loss verkar också ha varit stor, för kön utanför ringlade lång.

Med varsin utdelad klädnypa i hand fick kunderna sedan komma in i butiken, åtta personer åt gången. För att garantera säkerheten för besökarna bar samtliga medlemmar som arbetade där skyddsutrustning.

Jan-Erik Olsson, ansvarig för Lion Club Tjörns second handbutik i Aröd, är glad över att nu äntligen få välkomna besökarna tillbaka.

– Ja, det är verkligen jättehärligt och det verkar ju också ha funnits ett behov av att få komma hit och shoppa loss. För kön utanför butiken ringlade lång redan en timme innan vi öppnade klockan 10, berättar han.

Efterlängtat bidrag i kassan

Så fortsatte det sedan resten av dagen, med konstant åtta personer på plats inne i butiken, tills man stängde klockan 14.

– Totalt drog vi in nästan 11 000 kronor, vilket är ett efterlängtat bidrag för att vi också ska kunna dra igång de olika hjälpinsatser vi normalt sett bistår med, med hjälp av bland annat annat just intäkter från försäljningen här i butiken.

Enligt Jan-Erik Olsson fick Lions-medlemmarna på plats mycket beröm och uppmuntrande ord för det arbete man lagt ned på att renovera och fräscha upp i lokalen under det dryga året butiken tvingats hålla stängt.

Många gåvor även under pandemin

Gåvorna till Lions Tjörn under tiden verksamheten legat nere har samtidigt inte upphört.

– Många har skänkt både kläder, husgeråd och möbler till oss, som vi förvarat i vår klubbstuga som vi normalt sett använder som möteslokal, men också hyr ut till fester och konferenser. Men allt sådant har ju också legat nere, så då har vi kunnat använda lokalen som mellanstation för att prismärka och snygga till sakerna där, samtidigt som vi renoverat i butiken, säger Jan-Erik Olsson.

Utökat till tio kunder åt gången

Tanken är nu tillsvidare, innan regeringen eventuellt lättar på restriktionerna, att hålla öppet i butiken under lördagar, då tio personer kommer att få vistas i butiken samtidigt.

– För efter att ha kollat upp reglerna lite mer noggrant har vi kommit fram till att vi inte råder under ”loppislagen”, utan att antalet besökare för vår del baseras på antalet kvadratmeter. För att få bättre flyt och tillgång för fler kunder har vi därför beslutat om att släppa in tio personer åt gången, eftersom lokalen trots allt är 330 kvadratmeter stor och då fortfarande ganska luftig.

Den som vill lämna in saker till Lions kan dock inte göra det under ordinarie öppettider på lördagar, utan ombedes göra detta onsdagar mellan klockan 16.30-19.