Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pilane Gravfält lockade rekordmånga besökare förra sommaren. Bild: Arkivbild
Pilane Gravfält lockade rekordmånga besökare förra sommaren. Bild: Arkivbild

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

Konflikt om Pilaneparkeringar fortsätter

För några veckor sedan beslutade samhällsbyggnadsnämnden om ett tidsbegränsat bygglov från 1 maj till 30 september för parkeringarna vid Pilane gravfält. Nu har beslutet överklagats till länsstyrelsen av boende i närområdet.

Parkeringsfrågan vid Pilane har det senaste året blivit rejält infekterad mellan de boende i området och de som arrangerar konstvandringen vid Pilane gravfält.

Konflikten har sin grund dels i den anstormning av besökare som kom förra året och som gjorde det besvärligt för boende att ta sig in och ut till sina fastigheter, dels med anledning av oklarheter kring bygglovet för parkeringen.

I ett försök att skapa klarhet och få tillfälligt lugn på konflikten beslutade samhällsbyggnadsnämnden vid senaste mötet att ge bygglov av säsongskaraktär för de två parkeringar som finns i anslutning till Pilane gravfält. Bygglov gavs för perioden 1 maj till 30 september och för en tid av fem år framåt.

Men beslutet har nu alltså överklagats av grannar. Det handlar om ett par som inte fått yttra sig, men anser sig borde ha haft möjlighet till det.