Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Liselotte ställer ut både naket och tvåkönat

En och annan kanske kan bli lite provocerad. Utställningen innehåller nämligen både naket och tvåkönat.
Men det är både med glimten i ögat och för att väcka tankar hos den som betraktar hennes tavlor, poängterar Tjörnbon Liselotte Holmgren-Gadd som i helgen välkomnar till utställningen Pop ups.

Titeln anspelar på de tankar som ofta poppar upp i hennes eget huvud, förklarar hon.

– Jag kan gå igång på saker jag ser på nyheterna och är också väldigt intresserad av vår nutid och tankar och åsikter om exempelvis just kön.

I hennes egen konst återspeglas det bland annat i en färgglad, naivistisk målning med både nakna och en tvåkönad varelse, döpt till Strand dans.

– Men jag kan även gå igång på förmyndarsamhället och det som just nu sker i exempelvis Afghanistan. Så jag kan samtidigt vara mer dyster, som i det verk jag döpt till Shut up på en kvinna iklädd burka, med fastlåsta armar och ben, säger Liselotte Holmgren-Gadd.

Jobbat inom vården

I helgen bjuder hon nu in till sin första offentliga utställning i Snipan Ritas lokaler på Marinvägen 2 i Rönnäng.

–Jag har förvisso alltid målat, samtidigt som jag jobbat inom vården i Norge i snart 35 år, varav många år som ledare för ett ALS-team. Eftersom det är en sådan hemsk sjukdom tror jag kanske personligen också att det är just det arbetet som gjort att jag fått mitt sinne för en viss morbid humor som nu tar sig uttryck i min konst.

– Sedan har det väl även fått växa fram lite då min konst som sagt kanske inte heller alltid setts som helt rumsren i vissas ögon. Men jag har genom åren också prövat mina alster på bland annat min man Niklas, vars pappa Karl Axel Gadd själv var en känd konstnär när han levde, och han har gett sitt samtycke och uppmuntrat mig att fortsätta, fortsätter hon med ett skratt.

Besök av nyfikna ungdomar

Liselotte berättar också att hon under tiden hon suttit och målat ibland fått besök av nyfikna ungdomar.

– De har tittat in när jag suttit i min sjöbod i Rönnäng och målat. Först kanske det har tyckt att det har varit lite pinsamt när de sett mina verk av nakna människor, men sedan har det bara tyckt att det varit roligt. Och det är ju också så att jag själv vill att det ska vara, både humoristiskt och färgglatt, men samtidigt leda till eftertanke.

Utställningen Pop Ups pågår fredag-söndag klockan 12-18.