Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Många vill lämna hunden på pensionat under sommaren

I Brevik utanför Skärhamn driver Malin Oskarsson Blomberg ett dagis och pensionat för hundar. I takt med att restriktionerna lättar och turistattraktioner öppnar har Malin fått enormt mycket förfrågningar från hundägare som vill åka på semester.

På en gård utanför Skärhamn ligger Hos Malin. Ett dagis och pensionat för hundar som drivs av Malin Oskarsson Blomberg. Gården är godkänd för totalt 40 hundar, men Malin har just nu bara 19 platser tillgängliga som hon fördelar mellan dagis och pensionat.

Dagisverksameten fungerar i princip likadant som ett dagis för barn. Ägarna lämnar sina hundar på morgonen, och hämtar dem på eftermiddagen.

På pensionatet kan ägarna lämna in sina hundar under kortare eller längre perioder, om de ska resa iväg eller av annan anledning inte kan ta hand om hundarna.

– Jag tar han om hundarna dygnet runt. Jag tror det längsta vi har haft en hund här är tre månader. Men den var här varje år, så den kom alltid några dagar innan nyår och var här till mars.

Ökat efterfrågan på pensionatet

Efter en lång tid med pandemi och restriktioner, tycks lusten att resa iväg vara påtaglig. Något som inte minst märks på Malins pensionat då förfrågningarna har ökat markant. Malin bläddrar i sin almanacka.

– Det har inte varit jättemycket på den här sidan. I maj till exempel. Sedan kommer vi till första Juni, det börjar öka lite.

Hon bläddrar sedan över till Juli och där är varenda kalenderdag fullklottrad.

– Det sa bara pang, det var helt sjukt. Här har jag fått skriva lite mindre bara för att få plats. Den 2 juli det var helt galet. Det bara ringde och ringde.

Det är flera kunder som hört av sig till Malin och förklarat att de varit instängda och nu vill åka iväg, och därför måste ha någon som tar hand om deras hundar.

– De var några som skulle åkt hem förra söndagen, så ringde de och sade ”ursäkta men vi har inte gjort någonting på ett och ett halvt år, vi varit instängda och det var så skönt att komma iväg, kan hundarna vara kvar till augusti?”.

Familjer åker tillsammans

Malin tror att det hårda trycket också beror på att hela familjer åker tillsammans och att det därför inte finns någon som kan passa hunden.

– Det är klart att folk vill väl vara hela familjen. De har varit instängda och vill hitta på saker tillsammans tror jag.