Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen inledde efter händelsen en förundersökning gällande försök till mord. En teknisk undersökning har också gjorts på plats. Bild: Erik Zienau
Polisen inledde efter händelsen en förundersökning gällande försök till mord. En teknisk undersökning har också gjorts på plats. Bild: Erik Zienau

Man misstänkt för mordförsök i Skärhamn har släppts

Det blev bråk mellan personerna som befann sig i lägenheten i Skärhamn och det slutade med att en av dem fick föras till sjukhus i ambulanshelikopter. En man i 35-årsåldern greps och anhölls kort därefter, misstänkt för mordförsök. Men mannen släpptes på torsdagen och brottsrubriceringen kan även komma att nedgraderas till grov misshandel.

Det meddelade jourförundersökningsledaren Niran Sadiku vid Uddevalla tingsrätt under fredagsförmiddagen.

– Mannen är fortsatt misstänkt för mordförsök, men han är inte längre anhållen. Brottsrubriceringen kan även komma att omvandlas till grov misshandel, men det är i slutändan upp till åklagaren som leder fallet att besluta om, säger Niran Sadiku.

Lokaltidningen har sökt Daniel Edsbagge, den chefsåklagare som leder fallet, men han är just nu på semester och ingen annan åklagare har i nuläget heller varit tillgänglig för en kommentar.

Polisen förtegen

Polisen är också fortsatt förtegen om händelsen som inträffade strax innan klockan fyra, natten mot tisdagen den 29 juni, då polis och ambulans larmades till lägenheten i Skärhamn.

När ambulansen kom fram till lägenheten var mannen som befann sig i bostaden så pass illa skadad att han fick flygas till sjukhus. Han hade utsatts för våldsamma knivstick och skadorna var allvarliga.

LÄS MER: Man svårt knivskuren i lägenhet på Tjörn – en anhållen misstänkt för mordförsök

En misstänkt gärningsman i 35-årsåldern kunde gripas kort efter händelsen. Han anhölls under tisdagen, misstänkt för mordförsök.

– Vi har en person anhållen för gärningen, mer i ärendet kan jag inte gå ut med på grund av förundersökningssekretessen, uppgav då Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Fyrbodal.

Inledd förundersökning

Vad som har föranlett händelsen är fortfarande oklart, men enligt polisen har de båda männen någon form av relation till varandra.

Polisen inledde efter händelsen en förundersökning gällande försök till mord. En teknisk undersökning har också gjorts på plats och polisen har vidare knackat dörr i området och hållit förhör med vittnen.

Eva Johansson, kommissarie vid polisen Södra Fyrbodal, ville under fredagen inte ge några mer detaljerade uppgifter om fallet.

– Men vi kommer att utse en ny förundersökningsledare från vår sida nästa vecka, sedan får vi också se vad rättsintyget säger gällande skadorna. Det är som jag ser det inte alls säkert att brottsrubriceringen kommer att förändras. Det är ett mycket allvarligt brott som begåtts och jag vill därför inte gå händelserna i förväg.