Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Man svårt knivskuren i lägenhet på Tjörn – en anhållen misstänkt för mordförsök

En man har förts till sjukhus efter att ha blivit allvarligt knivskuren i en lägenhet i Skärhamn. Polisen har gripit en man som är misstänkt för mordförsök. På eftermiddagen anhölls mannen.

Strax innan klockan fyra, natten mot tisdagen larmades polis och ambulans till en lägenhet i Skärhamn.

– Det är en man i 35-årsåldern som är svårt knivskuren i sin lägenhet, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Mannen fördes under natten till sjukhus med ambulanshelikopter. Vid åttatiden på morgonen var mannens tillstånd allvarligt, men stabilt, enligt Sahlgrenskas presstalesperson.

En misstänkt gärningsman kunde gripas kort efter händelsen.

– Han har avvikit från platsen, men första patrull lyckades lokalisera gärningsmannen, så han är gripen, säger Morten Gunneng.

– Det finns bra vittnesuppgifter så vi är ganska säkra att vi är på rätt spår.

Vad som har föranlett händelsen är fortfarande oklart, men enligt polisen har de båda männen någon form av relation till varandra.

– Beroende på den knivskurne mannens tillstånd kommer även han att höras om händelsen senare under dagen, uppgav Peter Adlersson, polisen presstalesperson i region Väst strax efter klockan sju på tisdagsmorgonen.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord. Under morgonen spärrades lägenheten av och en teknisk undersökning genomfördes under tisdagen. Polisen har även knackat dörr i området och hållit förhör med vittnen.

På eftermiddagen togs beslutet att anhålla den gripna mannen, som också han är i 35-årsåldern.

– Vi har en person anhållen för gärningen, mer i ärendet kan jag inte gå ut med på grund av förundersökningssekretessen, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Fyrbodal.

Åklagaren som leder fallet måste nu fatta beslut om eventuell häktning senast klockan 12 på fredag.