Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mannen, hemmahörande i Stenungsund, har i förhör varken erkänt eller förnekat brott angående de inträffade händelserna i Skärhamn. Bild: Jacob Humlén
Mannen, hemmahörande i Stenungsund, har i förhör varken erkänt eller förnekat brott angående de inträffade händelserna i Skärhamn. Bild: Jacob Humlén

Misstänks ha vandaliserat sjukhus och sparkat på räddningstjänstens bil

En man i 20-årsåldern åtalas för skadegörelse för närmare 50 000 kronor. Detta efter att bland annat ha krossat flera rutor, slagit sönder möbler och sparkat sönder extraljusen på en bil tillhörande räddningstjänsten.

Det var en tidig morgon sommaren 2019 som en polispatrull först kallades till en adress i Skärhamn sedan grannar larmat om en utåtagerande ung man som befann sig i området. Mannen ska bland annat ha kastat runt på soptunnor, sparkat på olika fastigheter och parkerade bilar, samt slagit sönder en trädgårdsstol.

Han ska även ha sparkat på och slitit sönder extraljusen på en bil tillhörande räddningstjänsten som stod parkerad i bostadsområdet, samt krossat flera rutor på en entrédörr, med uppkomna skador till ett uppskattat värde av närmare 20 000 kronor.

Polisen, som upplevde att mannen var i stark psykisk obalans, beslutade att köra honom till Östra sjukhuset.

Vid ett senare tillfälle samma år ska mannen vidare ha krossat flera rutor på två entrédörrar till olika fastigheter i Mölndal. Det uppskattade värdet av skadorna bedöms uppgå till dryga 27 500 kronor.

Mannen åtalas även för att tidigare samma höst bland annat ha klottrat på en vägg och förstört en lampa och en fåtölj på Kungälvs sjukhus.

Mannen, hemmahörande i Stenungsund, har i förhör varken erkänt eller förnekat brott angående de inträffade händelserna i Skärhamn. Han har dock erkänt att han slagit sönder entrédörrarna i Mölndal. Han medger vidare att han slagit sönder möbler och klottrat på väggen på Kungälvs sjukhus, men förnekar brott.