Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Årets sill 2021 är här, med smaken krabba och majs. Bild: Klädesholmen/Mynewsdesk
Årets sill 2021 är här, med smaken krabba och majs. Bild: Klädesholmen/Mynewsdesk

Nu lanseras årets sill – ska påminna om skaldjursfest

Smaken på Klädesholmens Årets sill 2021 är klar: krabba och majs. Smaken beskrivs som krämig och ska föra tankarna till skaldjursfest och ljumma sommarkvällar.

För trettonde året i rad har Klädesholmen Seafood utsett en smak för året på sin sill. I år heter den krabba och majs och beskrivs som en krämig sill med krabba och en fräschör av citron och dill.

Det är Klädesholmens nya produktutvecklare sedan i januari, Johanna Karldén, som tagit fram de tävlande smakerna tillsammans med Salt & Sills köksmästare Andreas Bernalt. Vinnaren utses sedan av en jury.

Vill ta fram nya spännande smaker

– Jag tycker vi har lyckats riktigt bra med att balansera krabban med den fräscha smaken av citron. Den har en väldigt fin sötma och crunch från majsen, säger Johanna Karldén i ett pressmeddelande.

Målsättningen är enligt företaget att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar. När en vinnare utsetts färdigställs sillen med årets smak och går ut till produktion.

Tas fram inför sillens dag

Årets sill är ett samarbete mellan Klädesholmen Seafood och restaurangen Salt & Sill, som ligger på Klädesholmen. Årets smak utses inför sillens dag som firas 6 juni. I vanliga fall med pompa och ståt, men i år i mindre tappning på grund av pandemin.

En krona för varje såld burk går sedan till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss. Dessutom kommer silltallrikar att säljas runt om på Tjörn på sillens dag. De pengar som kommer in för tallrikarna går oavkortat till Sjöräddningssällskapet.

Tidigare vinnare av Årets sill

2020 Gin och Fläder

2019 Kokos och Chili

2018 Lingon och Punsch

2017 O.P Anderson kryddad sill

2016 Anchochili och Ingefära

2015 Basilika och Citron

2014 Björnbär och Grönpeppar

2013 Bacon och Pepparrot

2012 Tranbär och citrontimjan

2011 Purjolök och svartpeppar

2010 Senap och maltwhiskey

2009 Fänkålsdill och aqvavit