Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ovanlig vit påfågel försvunnen på Tjörn

Under onsdagseftermiddagen försvann plötsligt den vita påfågeln Indira. Nu vädjar ägaren Emily Bratt om hjälp att hitta henne.

I onsdags upptäckte Emily Bratt att hennes vita påfågel Indira hade försvunnit från hennes hem i Svanvik på Tjörn. Hon fick ett meddelande av en bekant som bor i Hjälteby som undrade om det var hennes påfågel som hade synts till i området.

– Idag har jag varit ute och letat, men jag vet fortfarande inte var hon är, säger Emily Bratt.

Indira syntes senast till i Hammar, Hjälteby under onsdagskvällen. Nu vädjar Emily om hjälp från allmänheten för att kunna hitta sin försvunna påfågel.

– Det här är bästa chansen att hitta henne om hon är vid liv. Det är som att leta en nål i en höstack, säger Emily Bratt.

Indira är en påfågelhöna och saknar därför de kännetecknande stora stjärtfjädrarna som hanarna har. Men enligt Emily märker man ändå att det är en påfågel när man ser henne.

– Påfåglar är jättesvåra att fånga in, så om man ser henne får man försöka locka in henne i något förråd med mat. Om man närmar sig försiktigt går det ganska bra att valla eller fösa och styra in dem. Men man får inte gå för snabbt för då flyger de, säger Emily Bratt.

Om någon skulle hitta Indira säger Emily Bratt att man gärna får ringa henne så fort som möjligt på 0734–09 68 53. En hittelön utlovas till den som kan hjälpa att hon hittas.