Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Männens bråk om en parkering vid kajen på Tjörn ska ha slutat i misshandel. Bild: Gabriel Andersson
Männens bråk om en parkering vid kajen på Tjörn ska ha slutat i misshandel. Bild: Gabriel Andersson

Parkeringsbråk urartade – misstänks slagit man i huvudet med korg

En man i 70-årsåldern åtalas för misshandel, sedan han ska ha slagit en annan man i ansiktet med en korg. Bråket mellan männen har pågått i flera år, och handlar om en liten liten bit mark.

Den ena mannen hävdar att han parkerar på sin egen parkering, som han hyrt av Tjörns kommun. Den andra hävdar att mannen parkerar olagligt på hans mark.

Båda är överens om att bråket pågått i flera år och att den ena gör allt den kan för att provocera den andre.

”Det har slutat handla om båtar för länge sedan. Detta är nu ett prestigebråk”, har mannen som ska ha blivit misshandlad sagt i förhör.

En eftermiddag i mars urartade bråket och mannen som bor vid kajen har nu åtalats för misshandel av den andre, som har sin båt och parkering där.

Vad som ledde fram till bråket, utöver den vanliga osämjan om huruvida mannen får parkera där, är oklart. Men det som hände enligt åtalet var att mannen som bor där höll upp en plastkorg och gick emot mannen som precis skulle lämna parkeringen. Sedan flög han bakåt och skrek aj, med ett rött märke under ögat.

Mannen som bor vid kajen åtalas för ringa misshandel, för att ha slagit den andre i huvudet med plastkorgen. Han nekar till brott.