Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Premiär för Bergströms Netflixfilm inspelad på Åstol

Filmteamet, med flera kända skådespelare som Marie Göranzon, Claes Malmberg, Ann Westin och Molly Nutley, gästade under den gångna hösten Västkusten. I morgon, torsdag är det Netflixpremiär för den nya filmen Dancing Queens, delvis inspelad på Åstol.

Filmen, som regisserats av Helena Bergström, handlar om en 23-årig dansare uppvuxen på en liten ö i Bohusläns skärgård som drömmer om att kunna försörja sig på sitt stora intresse.

Ett jobb på drag-klubben Queens leder sedan till att omgivningen får upp ögonen för henne och drömmen för huvudrollsinnehavaren Dylan Pettersson, gestaltad av Helena Bergströms dotter Molly Nutley, blir därefter att få medverka i klubbens dragshow. Detta trots vissa hinder, eftersom hon är tjej. Men där det finns vilja finns det också en väg.

Helena Bergström har i en intervju med Dagens Nyheter berättat att hon länge haft filmen i sitt huvud och velat undersöka frågan om könsnormer, både på drag-klubbar och rent generellt.

Filmen beskrivs av strömningstjänsten Netflix, där den har premiär i morgon torsdag, som "ett drama om att våga omfamna det oförutsägbara och vara öppen för kärlek och vänskap i alla dess former".

Förutom Molly Nutley medverkar bland andra Marie Göranzon, Claes Malmberg, Rakel Wärmlander, Christopher Wollter, Ann Westin och Dominika Peczynski i filmen som delvis är inspelad på Åstol, men även i Göteborg och Ulricehamn under två omgångar 2020.

Helena Bergström har tillsammans med Denize Karabuda också skrivit manus till filmen som producerats av Sweetwater Production. För kostym står modedesignern Camilla Thulin.