Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det tycks inte finnas någon hejd på kostnadsökningarna för den planerade gång- och cykelvägen vid Utäng i Skärhamn. Bild: Mattias Modéen
Det tycks inte finnas någon hejd på kostnadsökningarna för den planerade gång- och cykelvägen vid Utäng i Skärhamn. Bild: Mattias Modéen

Priset skenar för gång- och cykelväg i Skärhamn

13 miljoner kronor sades vara maxkostnaden för den gång- och cykelväg som planeras förbi Utäng i Skärhamn. Men det tar inte stopp där. Nya maxkalkylen är nu 14,4 miljoner kronor.

För bara ett par veckor sedan berättade Lokaltidningen STO att den 1,2 kilometer långa cykelväg som planeras från Industrivägen längs med Storgatan och österut förbi Utäng blir nästan dubbelt så dyr som planerat. Istället för 8 miljoner kronor, som det var sagt att den skulle kosta år 2016, skulle kalaset gå på 13 miljoner kronor.

Men när Trafikverket, som ska bygga vägen, nu kommit in med ytterligare uppgifter för att fastställa att projektet blir av, framkommer att kostnaderna blir ännu högre.

Läs mer: Gång- och cykelväg blir nästan dubbelt så dyr

Kommunen tar alla kostnader

Prislappen har stigit med 1,4 miljoner kronor och är nu 14,4 miljoner kronor. Detta är inklusive markinlösen och administrativa kostnader. Tjörns kommun ska enligt avtalet ta alla kostnader.

Den 1,2 kilometer långa gång- och cykelvägstumpen ska enligt avtalet börja byggas 2022 eller 2023 och binda samman Skärhamn med den gång- och cykelväg som går mot Kållekärr och Höviksnäs.