Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Edvin Bergstrom
Bild: Edvin Bergstrom

Slog kille i ansiktet med läskburk – åtalas för grov misshandel

En kille i 15-årsåldern misstänks för grov misshandel, sedan han ska ha hoppat på två killar på moped. Den ena slog han enligt åtalat i ansiktet med en burk och den andra sparkade han på i flera minuter.

Ungdomarna har själva berättat i förhör med polisen att har det funnits flera konflikter och såväl syskon som skolkompisar har varit inblandade. På påsklovet urartade bråken, när en kille i 15-årsåldern gav sig på två andra killar.

Enligt honom hade en av de två sagt elaka saker till hans syster, som blivit kränkt och känt sig rädd.

Den här dagen i april stannade killen de andra två när de kom åkande på moped. Hur det gick till finns det dock delade meningar om.

Slog och sparkade i flera minuter

Enligt åklagaren, och de två som ska ha blivit misshandlade, kom killen i 15-årsåldern plötsligt springande mot dem när de körde förbi Ica i Skärhamn.

Han ska sedan ha flugit på dem, kastat eller slagit en läskburk i ansiktet på passageraren, sparkat omkull mopeden och sedan börjar sparka och slå föraren. Han ska ha blivit slagen och sparkad i flera minuter.

Båda killarna som åkte moped fick flera skador på kroppen och i ansiktet och även mopeden och hjälmarna fick skador.

LÄS MER: Polis kallades till ungdomsbråk i Skärhamn

Nekar till brott

När en fjärde person dök upp och försökte dra bort killen i 15-årsåldern kunde de andra två springa in i butiken och söka skydd.

Han åtalas nu för grov misshandel av de två, och misshandel av den fjärde personen som dök upp. Men han nekar till brott.

I förhör säger han till polisen att han gick ut för att stoppa mopeden och att han då blev slagen av föraren. Hans slag var bara i självförsvar, säger han.