Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Mikael Berglund
Bild: Mikael Berglund

Stor räddningsinsats efter befarad drunkning

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades strax efter klockan 11 på onsdagsmorgonen om en befarad drunkning i Röreviken på Tjörn.

– Det är någon som ska ha sett en herrelös eka driva omkring i viken och vi åkte initialt på larmet, men avbröt sedan vår insats. Utan det är nu sjöräddningen som tagit över räddningsinsatsen, uppgav Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, strax före klockan 11.30 på onsdagsförmiddagen.

Enligt Emma Nykvist vid Sjöräddningscentralen fanns dock strax före klockan 12 inte längre några misstankar om befarad drunkning.

– Utan det vi gör just nu är att vi tagit hand om båten som setts driva omkring i viken. Den ska nu undersökas, men det finns som sagt inte längre några misstankar att någon ska ha befunnit sig ombord på ekan.

Enligt Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst, ska det ha varit en person med kikare som larmat efter att ha sett båten driva omkring i närheten av ett gammalt fiskeläger.

– Men jag har inga uppgifter om att den som larmat heller ska ha sett någon person ombord på båten, som visade sig vara en gammal skrotbåt som troligen slitit sig.

– Det kan ju vara så att man sett någonting fladdra till, som en tamp eller någonting annat som var fastbundet på båten och förväxlats med en människa i rörelse. Men insatsen från sjöräddningen ska nu vara avslutad, utan misstankar om något drunkningstillbud, uppgav Fredrik Svedemyr vidare vid 13.30-tiden på onsdagseftermiddagen.