Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I en rondell utanför Skärhamn satt skylten uppe. Bild: Bengtåke Carlsosn
I en rondell utanför Skärhamn satt skylten uppe. Bild: Bengtåke Carlsosn

Tjörnbo försökte mota bort gäster – med rondellskylt

I ett försök att vara lustig, eller att få ha sin ö ifred, satte någon upp en skylt i en rondell utanför Skärhamn. Budskapet var en gliring till grannön, som inte uppskattades av kommunen.

I helgen blev rondellen i Siröd, på vägen in mot Skärhamn, utsmyckad. På lyktstolpen i mitten av rondellen hade någon tejpat upp en hemmagjord skylt.

”Vändzon för Orustbor”, stod det på den.

Trots att öarna har en historia av rivalitet är det mycket sällan som sådana här gliringar dyker upp, menar kommunens kommunikationschef Eva-Karin Ohlsson.

”Vi tycker om varandra”

– Den där fejden är väl snarare gamla skämt skulle jag säga. Vi tycker mycket om varandra och skämt av den här typen är det sällan vi stöter på, säger hon och fortsätter.

– Jag har inte hört talas om något sådant tidigare. Ofta brukar sådana skämtsaker, om vi kan kalla det det, tas bort igen av den som satt dit det.

LÄS MER: Regionen vill lägga 100 miljoner på att bygga om Nösnäsmotet

Hon säger också att det är Trafikverket som äger vägen, och är ansvarig för rondellen, men att de i det här fallet kanske gör ett undantag.

Skylten har plockats bort

– Vi är en stor turistdestination och vill inte att någon ska uttrycka sig på det viset. Rent generellt välkomnar vi alla till Tjörn, så det är ju tråkigt att någon sätter upp en sådan här sak, även om det är ett skämt.

Men när en representant från kommunen på tisdagsförmiddag skulle åka för att plocka ner skylten satt den inte kvar längre, precis som Eva-Karin Ohlsson hoppats.

– Någon annan trevlig Tjörnbo har redan plockat ner den.

LÄS MER: Vildvuxen rondell gäckar Stora Högaborna

LÄS MER: Kommunens nya satsning: robotgräsklippare dygnet runt