Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Ulla ställer ut sitt återbruk

På Ica Nordeviks i Skärhamn ställer Ulla Alfsdotter ut sin konst för matbutikens besökare. Hon målar både möbler och tavlor men återbruket som främsta vision. Trots att hon bott länge i Spanien, är det bohuslänska motiv som inspirerar.

Ulla Alfsdotter har målat sedan barnsben men det var när hon var hemma med sin då nyfödde son som hon fick idén att rusta upp gamla möbler och sedan använda sitt konstintresse och måla dem. Hon kallar sig själv för ”multimedia artist” då hon bland annat målar både tavlor och möbler, men det är möblerna och återbruket som står i fokus. Nu ställer hon ut sina verk på Ica Nordeviks i Skärhamn.

– Det kom från en längtan att försköna möbler. Många gånger är gamla möbler väldigt vackra, men så är de misshandlade. Jag lägger ner jättemycket arbete på att slipa, laga och spackla i flera omgångar. Jag är väldigt intresserad av sustainable design, återbruk, sägr Ulla Alfdotter.

Arbetar med textur

Ulla använder sig av en giftfri kalkfärg för att måla på möblerna, sedan bygger hon dekorationer utanpå färgen så att det skapar en textur på möbeln.

– Det är nästan som en installation. Husen är inte målade, jag har byggt dem i balsaträ och sedan behandlat dem så att det ska se ut som gammal drivved. Så man kan du känna dem. Stenarna är också byggda i ett speciellt medel som gör att de har en stenstruktur.

Har nyss flyttat tillbaka till Tjörn

Ulla har nyss flyttat hem till Tjörn efter att ha bott i Spanien i sju år. Trots utlandsvistelsen har det bohuslänska landskapet alltid funnits som motiv.

– Det är Bohuslän. Jag målade en sån här i Spanien faktiskt och hade utställning i Nerja. Det var den första som gick. Det kom in en man och sa ”där har jag lekt som barn” och då köpte han den direkt.

Utöver möblerna målar Ulla också tavlor, samt inreder det som hon själv kallar för bildlådor. Små trälådor med figurer inuti.

– De här figurerna är gjorda i lera som man bränner själv hemma i ugnen. Det gör jag bara för att det är roligt.

Utställningen pågår under Juli och Augusti.