Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På ICA Supermarket i Kållekärr var det på lördagseftermiddagen tomt på hyllorna där vatten brukar finnas. Bild: Martin Pettersson
På ICA Supermarket i Kållekärr var det på lördagseftermiddagen tomt på hyllorna där vatten brukar finnas. Bild: Martin Pettersson

”Vattenförsäljningen har ökat med 500 procent”

På ICA i Kållekärr har åtgången på vatten varit hård de två senaste veckorna. Dels på grund av värmeböljan, dels för att vattentillförseln på Tjörn sedan i fredags kväll har varit låg på grund av ett elfel i vattenverket.
— I går kväll började det märkas av, men jag tänkte inte på det eftersom det redan har varit så hög åtgång på vattnet, säger Johan Olsson, ICA Supermarket Kållekärr.

Hyllorna gapar tomma på ICA Supermarket i Kållekärr. De senaste två veckornas tropiska hetta har gjort att vattenförsäljningen i butiker har ökat markant. I Johan Olssons ICA-butik har försäljningen ökat med 500 procent de senaste två veckorna.

— Det är klart att värmen gör ju sitt och sedan när det är ont om vatten och efterfrågan är enorm blir det svårt få fram vatten snabbt, säger Johan Olsson, som driver ICA Supermarket i Kållekärr.

LÄS MER: Delar av Tjörn utan vatten – uppmanas spara på vattnet

ICA levererar vatten till hela Sverige vilket kan göra det svårt att få fram tillräckliga mängder i tid, menar Johan Olsson. Men han har blivit försäkrad om att få leveranser i början av kommande vecka.

— Vi kommer få en hel del vatten imorgon och även tisdag och onsdag. Tror vi. Vi har fått det bekräftat, men man vet ju aldrig, säger Johan Olsson.

Det är framför allt det icke kolsyrade vattnet som behöver behöver säkras upp och fyllas på.

— Allt vatten säljer bra, men det är klart att kolsyrat vatten i olika smaker kan man ju inte ha till allt, säger Johan Olsson.