Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Södra Bohusläns räddningstjänstförbund bekämpade under natten till tisdag branden vid uppsamlingsplats mellan Ucklumsvägen och E6. Bild: Mikael Berglund
Södra Bohusläns räddningstjänstförbund bekämpade under natten till tisdag branden vid uppsamlingsplats mellan Ucklumsvägen och E6. Bild: Mikael Berglund

Tre larm om bränder inom en timme

Räddningstjänsten fick under loppet av en timme natten till tisdag rycka ut på tre bränder på Orust och i Stenungsund och Ljungskile.

Det första larmet inkom strax före klockan 02, om en gräsbrand nära Circle K vid infarten till Ekliden i Henån.

– Vi var där och släckte, men det var ganska odramatiskt och ingen risk för spridning, säger Peter Gustafsson, inre befäl vid norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Bara två minuter senare inkom nästa larm till räddningstjänsten. Denna gång från Lycke, där det brann i terrängen vid E6, strax söder om Ljungskile.

– Det var samma sak där, det brann i gräset, men vi kunde släcka relativt snabbt, uppger Peter Gustafsson.

Klockan 03 fick räddningstjänsten återigen larm om en brand, denna gång på en uppsamlingsplats mellan Ucklumsvägen och E6.

– Det var ett upplag av ris och stockar från en skogsavverkning som brann, berättar Robert Olsson, insatsledare vid Södra Bohusläns räddningstjänstförbund.

– Upplaget var cirka 30 meter långt och åtta meter brett, men vi kunde ändå hyfsat snabbt släcka. Men vi fick avslutningsvis använda en grävmaskin med gripklo för att få isär alltihop så att elden inte skulle ta fart igen.

Branden orsakade stark rökutveckling och trafikradion varnade under natten för rök som kunde lägga sig över motorvägen.