Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På bilden visar Jonna och Emma-Nellie med fingrarna vilken placering de slutade på i racet. Men i totalen blev det tvärt om.  Bild: Sofie Borgström
På bilden visar Jonna och Emma-Nellie med fingrarna vilken placering de slutade på i racet. Men i totalen blev det tvärt om. Bild: Sofie Borgström

Örtendahl mästare för fjärde gången

Jonna Borgström vann deltävlingen men när EM i Aquabike summerades stod Emma-Nellie Örtendahl som segrare.
– Otroligt stolt att vi fick ihop det, säger Örtendahl.

Det blev dubbelt Orust i topp när EM i Aquabike avgjordes. Emma-Nellie Örtendahl är återigen europeisk mästare i Aquabike och bara en poäng bakom henne knep Jonna Borgström silvret. Guldet är Örtendahls fjärde EM-triumf.

– Det var riktigt tight men det var otrolig skoj. Så skönt att nå målet man har satt upp. Jag är otroligt stolt över både teamet och prestationen, säger den Emma-Nellie Örtendahl.

Som många gånger förr stod avgörandet mellan Jonna Borgström och Emma-Nellie Örtendahl. Inför de avslutande tävlingarna var det fördel Örtendahl, men det skulle bli väldigt jämt.

– Jag ledde med fyra poäng inför. Sen vann Jonna första heatet och då var det bara en poäng. Då kände jag att det var kört om jag kom bakom henne i nästa heat. Men då var hon bakom mig och jag fick tillbaka min fyrapoängsledning, säger den nyblivna Europamästaren och fortsätter:

– Efter det kände jag att så länge jag kommer tvåa i det sista heatet så är det lugnt. Så jag körde som en galning och lyckades knipa andraplatsen i det heatet.

Andraplatsen i sista heatet innebar att Emma-Nellie lyckades hålla Jonna Borgström bakom sig med minsta marginal.

– Vi fightades om förstaplatsen ända fram till sista så heatet, säger Jonna Borgström och fortsätter:

– Det har varit en bra tävling. Men det är påfrestande att köra i sådan här värme. Bara det är en utmaning i sig. Jag är väldigt nöjd med min körning.

Även på herrsidan skördade Orust framgångar, där tog Linus Lindberg brons i GP 2 klassen. Samtidigt slutade Samuel Johansson fyra i GP 1.

VM nästa mål

Nästa stora Aquabike-händelse är VM som förhoppningsvis drar igång med en deltävling i Italien i september. Innan dess väntar bland annat SM om två veckor.

– Om allt ser bra ut med corona blir VM av. Sen är det planerat två VM-deltävlingar till i senare i år. Det är det vi fokuserar på och gör oss redo för nu, säger Jonna Borgström.