Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En bild tagen på Hällungevallen i Svenshögen en dag det då var bra väder. Till höger är det tänkt att den kommande läktaren ska komma på plats.
Bild: Andreas Petersson

Tack för att du läser Lokaltidningen STO

30 000 till ny läktare på ”San Siro”

Anläggningen kallas kärleksfullt för San Siro. Nu har Hällungevallen och Svenshögens SK fått en kärleksfull behandling av Thordénstiftelsen i form av ett bidrag på 30 000 kronor.

SSK eller Oilers som de också kallas för har ansökt om pengar för ett helt nytt läktarbygge. Stiftelsen gav i samband med sitt senaste sammanträde ett positivt svar.

Föreningen har umgåtts med idén ett tag och de 30 000 kronorna är så klart ett välkommet bidrag i ambitionen att kunna bygga klart.

– De pengarna räcker ganska långt men kanske inte hela vägen in i mål, säger Andreas Petersson, kassör i SSK och målvakt i A-laget.

– Vi har planer på att kontakta sponsorer för att få till den sista touchen, så att säga.

Det SSK vill uppföra är en läktare med sittplatser under tak. Läktaren ska vara placerad i anslutning till de nuvarande avbytarbåsen på Hällungevallen.

Hur många åskådare som kan få plats är lite oklart.

– Det ska ju inte vara för stort för det skulle bara bli konstigt. Men säg någonstans mellan 50 och 100 personer. Men det kanske skulle kunna gå att få in 200 också, säger Andreas.

– Tanken är ju att man ska stå framför läktaren framme vid planen, säger han.

Planerna är så långt gångna att föreningen verkligen ska genomdriva bygget, men att det ännu återstår en del detaljer som behöver komma på plats.

Hinner ni bli klara till seriepremiären?

– Det beror när den är! Blir premiären efter sommaren finns det nog möjlighet till att den ska vara klar tills dess, säger Andreas.

– Men blir det premiär i maj-juni blir det nog svårt. Får vi däremot sommaren på oss ska vi nog kunna lösa det, säger han.

– När vi väl har börjat går det nog ganska fort. Vi är ett gäng ganska drivna personer.