Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Bayern, Lyon och Benfica nästa för Mattias: ”Man blir taggad direkt!”

Bayern München, Lyon och Benfica. Det är de tre lag som BK Häcken får möta i gruppspelet i Women´s Champions League. Det är också de tre lag som Mattias Gustafsson från Stenungsund ställs mot.

Uefa direktsände under måndagseftermiddagen lottningen till den turnering som Häcken i förra veckan kvalificerade sig till via seger mot norska Vålerenga i två matcher med sammanlagt 6–3.

Lagets målvaktstränare Mattias Gustafsson arbetade på hemmaplan i Stenungsund, men kunde följa lottningen med ett halvt öga.

– Det här är jätteinspirerande – man blir taggad direkt! säger Mattias, som tillhört laget sedan säsongen 2020, om utfallet av lottningen.

En tuff grupp...

Han sticker inte under stol med att grupp D blir en tuff grupp. Om de tre lagen säger han så här:

– Lyon har ju jätteerfarenhet av Champions League. De har ju vunnit fyra, fem, sex gånger (sju gånger varav senast år 2020 - reds.anm).

– Bayern München stötte ju Göteborg Kopparbergs FC på året innan jag kom till klubben. Jag vet att det var en jämn drabbning men de har tagit kliv sedan dess. Vi förlorade hemma (1–2) men jag tror att vi vann borta (1–0).

– Benfica blir en helt ny erfarenhet och som jag inte vet något om sedan innan. Det är kul att få komma till ett nytt ställe.

...och ett tufft schema

Sammanlagt blir det sex gruppspelsmatcher – tre hemma och tre borta – som ska spelas samtidigt som damallsvenskan ska spelas.

– Det kommer att bli ett tufft schema för oss. Jag tror matcherna i Champions League kommer att gå på onsdagar och så spelar vi damallsvenskan på helgen, säger Mattias.

– Det kommer att bli två matcher i veckan. Men det är ju det här som har varit vår målsättning hela tiden. Förhoppningsvis har vi tänkt rätt och har den bredden på truppen som vi har för att klara av det här, säger han.

– Men det är ju grymt inspirerande att få vara med på de här matcherna. En härlig utmaning!

Gruppspelet inleds den 5-6 oktober med ytterligare en kamp i oktober, två i november samt två i december där sista omgången avgörs 15-16 december.