Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anfallaren Gustav Kjellström och de övriga i Stenungsunds IF kan nu börja rikta in sig på seriepremiär. Lördagen den 5 juni tar de rödtröjade hemma på Nya Sifgården emot IK Oddevold. Bild: Pontus Söderman
Anfallaren Gustav Kjellström och de övriga i Stenungsunds IF kan nu börja rikta in sig på seriepremiär. Lördagen den 5 juni tar de rödtröjade hemma på Nya Sifgården emot IK Oddevold. Bild: Pontus Söderman

Då blir det seriepremiär för Sif

Nu är det klart med seriepremiär för Stenungsunds IF i division 2 norra Götaland. Lördagen den 5 juni tar de rödtröjade emot seriefavoriten IK Oddevold. Samtidigt jagar Sif motstånd för en träningsmatch den 1 juni.

Förbundsstyrelsen för Svenska fotbollförbundet har beslutat om att tävlingsmatcher för bland annat division 2 för herrar kan genomföras från och med den 1 juni.

Beslutet är en konsekvens av att Folkhälsomyndigheten ändrar sina föreskrifter och allmänna råd från och med det datumet.

Idrottsföreningar tillåts då att genomföra enstaka matcher och tävlingar utomhus även för vuxna som inte har fotboll som yrke på det sätt som är fallet i bland annat allsvenskan och damallsvenskan.

– Vi har fått information om att det drar igång den 5 juni och att träningsmatcher är tillåtet från och med den 1 juni, säger Henrik Frendin, föreningsutvecklare på Sif.

– Vi har tolkat det som att det är ”game on” den 5 juni, säger han om den match som ska spelas mot IK Oddevold med start kl 13.

– Och tolkar jag restriktionerna kring publik rätt, så är det 100 personer som man får ta in.

Att seriespelet kommer igång helgen den 5-6 juni betyder också att det kommer att spelas en dubbelserie med sammanlahgt 30 omgångar. Sif avslutar borta mot BK Forward i Örebro söndagen den 24 oktober.

Det blir ett intensivt matchande. Sif ska fram tills sommaruppehållet i början av juli hinna spela sex matcher.

Nya Sifgården bokades under onsdagen även för en träningsmatch på Nya sifgården tisdagen den 1 juni med kick off kl 19.30.

– Men vi vet inte motståndet ännu. Vi håller på att jaga ett lag, säger Frendin.

Med all säkerhet lär Folkhälsomyndigheten och därefter Svenska fotbollförbundet komma med ytterligare förtydliganden om vad som gäller.

Den senaste tävlingsmatchen i seriesammanhang som Sif spelade var lördagen den 17 oktober 2020. Då vann Stenungsund på bortaplan mot IFK Karlstad Fotbollsutveckling med 4–0.