Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nacor Medina Perez (till vänster i bild) fortsätter som huvudtränare för Stenungsunds HK:s herrlag. Som assisterande får han Ken Axelsson (till höger i bild). Bild: Linus Olsson
Nacor Medina Perez (till vänster i bild) fortsätter som huvudtränare för Stenungsunds HK:s herrlag. Som assisterande får han Ken Axelsson (till höger i bild). Bild: Linus Olsson

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

Ett år till för Nacor i SHK

Nacor Medina Perez stannar ett år till som huvudtränare för Stenungsunds HK:s herrlag.

Föreningens klubbchef Malin Svensson och Nacor Medina Perez träffades under torsdagskvällen för att planera för den kommande försäsongen samt göra ett grovupplägg för den kommande tävlingssäsongen 2021/22.

Att han ska fortsätta som huvudtränare ett år till har varit klart sedan ett tag tillbaka.

– Nästa steg är sätta oss ner med Ken Axelsson, som var med förra säsongen, och Martin Svensson som kommer att vara med på ett litet hörn, säger Malin Svensson.

– Vi kommer också att leta med ljus och lykta efter en materialare/lagledare, säger hon.

Ken Axelssons roll är att vara assisterande tränare medan Martin Svensson ska vara spelare med lite ledarroll.

– Ifall Nacor eller ”Kenna” inte skulle kunna vara med av någon anledning, så hoppar Martin in för att styra upp en träning.

Var det svårjobbat att förmå Nacor att fortsätta ett år till?

– Nej, det var det inte. Han har ju familjelivet här i Stenungsund. Han säger också själv att han trivs otroligt bra med gänget, säger Svensson.

Den 33-årige Nacor Medina Perez är en meriterad handbollsspelare. Han är född och uppväxt i Las Palmas på Kanarieöarna men flyttade som tonåring tillsammans med sin mamma till Borlänge.

Han fick sin handbollsfostran i Borlänge HK. Den högerhänte mittnian flyttade vidare till Göteborg för att gå på handbollsgymnasium. Han kom senare att representera Redbergslids IK under två perioder (2004-08 och 2009-12).

Bakom sig har han också en lång rad av år som utlandsproffs i sju olika klubbar i fem länder.

Han avslutade sin spelarkarriär på elitnivå i HIF Karlskrona våren 2019. Han flyttade med sin familj till Stenungsund våren 2020 där han snart snappades upp av SHK för det som kommit att bli hans första ledaruppdrag i handboll.

Tanken har inte varit att han själv ska spela men Medina Perez har på grund av spelarbrist ibland hoppat in i SHK. Den gångna säsongen blev dock kort och avbröts i sin helhet på grund av pandemin.