Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rönnängs FF på Tjörn arbetar med att förverkliga planerna på att bygga en padelhall. RFF har fått ett bidrag från Thordénstiftelsen på 100 000 kronor. Bild: Arkivfoto
Rönnängs FF på Tjörn arbetar med att förverkliga planerna på att bygga en padelhall. RFF har fått ett bidrag från Thordénstiftelsen på 100 000 kronor. Bild: Arkivfoto

Tack för att du läser Lokaltidningen STO

Ett steg närmare padelhall

Rönnängs FF arbetar med att förverkliga bygget av en padelhall. För detta ändamål har Thordénstiftelsen valt att ge Tjörnklubben ett bidrag på 100 000 kronor.

På Tjörn är det fem föreningar som får ta emot bidrag från stiftelsen: GF Atletica, Dyröns IF, Tjörns Ridklubb, Tjörns Segelsällskap och Rönnängs FF.

Av det sammanlagda bidraget på 265 000 kronopr får den sistnämnda klubben ta emot 100 000. Ursprungligen hade den i år 40-årsjubilerande föreningen sökt 400 000.

– Vi hade flera olika uppslag men sökte först och främst för omklädningsrum och duschutrymmen, säger Tommy Pettersson, ledamot i styrelsen och drivande i projektet.

– Det vi fick var ett generellt stöd som vi kan nyttja till vad som helst. Det är inte ett riktat stöd till en specifik del av hallen. Går det bara till hallen kan vi använda pengarna till det, säger han.

– Det vi har fått från Thordénstiftelsen är en jättepositiv grej för oss! De har ju granskat både oss och projektet. Det faller inom deras kriterier vilket gör att det är något som de tror på.

Föreningen presenterade tidigare i år sina planer för en padelhall. Sporten har fullkomligt exploderat under de senaste åren. Hallar har byggts på en mängd olika platser. Dock är det ovanligt att en förening bygger och driver en anläggning.

Har ni fått ett formellt bygglov ännu?

– Nej, det har vi inte. Det är något som vi bland annat väntar på tillsammans med tillräcklig finansiering för att vi ska kunna starta, säger han.

Rönnängs FF har sökt pengar från flera håll och då bland annat från Allmänna Arvsfonden.

– Vi för en dialog med dem och väntar på deras besked, säger han.

– Vi hoppas på att få lite momentum, att fler får upp ögonen för projektet och vågar gå in och sponsra. Det är vår stora förhoppning.

När kan ni sätta spaden i backen?

– Innan sommaren om det går som vi hoppas.

Thordénstiftelsen

Här är de idrottsföreningar i STO-regionen som får bidrag från Thordénstiftelsen.

Tjörn

Rönnängs FF 100 000 (bygge av padelhall)

GF Atletica 75 000 (säkra gropar)

Tjörns segelsällskap 50 000 (pontonbrygga)

Tjörns ridklubb 40 000 (tak)

Dyröns IF 40 000 (stängsel och mål)

Stenungsund

Stora Höga Ridklubb 200 000 (ridhus och paddock)

Stenungsunds segelsällskap 50 000 (brygga)

Svenshögens SK 30 000 (läktare)