Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Folkfest och deltagarrekord för Stocken SOS

Stocken SOS blev en succé när tävlingen äntligen var tillbaka. Folkfest, sol och banrekord präglade lördagen när Stocken SOS avgjordes.
– Vi är supernöjda. Det kunde inte gått bättre, säger initiativtagaren Johan Kyllerman.

Efter ett års uppehåll var Stocken SOS tillbaka under lördagen och dagen kunde knappats blivit bättre för arrangörerna.

– Det var jätte-jättebra. Vi hade sån himla tur med vädret och det var nog bästa förutsättningarna någonsin. Blå himmel och sol. 24 i luften och 22 i vattnet. Hade man drömt upp ett scenario för hur man vill att det skulle gå så var det så det gick, säger initiativtagaren Johan Kyllerman och fortsätter:

– Idag (söndag) har man en skön känsla även om det är lite tomt såhär i efterhand. Det är ju nästan ett års förberedelser och sedan är det över på ett par timmar.

Deltagar- och banrekord

Sammanlagt deltog 336 i tävlingarna, vilket är den högsta deltagarsiffran under åren som tävlingen körts. Därtill uppskattar Johan publiken till ytterligare 300-400 personer längs med banan.

– Det var rekord i år vilket känns jättekul med tanke på att det inte blev något förra året, säger Johan Kyllerman.

Även på den sportsliga sidan stod årets tävlingar ut. Två deltagare stod för en riktigt kanonrunda och ett nytt banrekord på 29:55.

– Medeldeltagaren är väl 35-40 år och inte särskilt erfaren av swimrun. De flesta tar sig runt på ungefär 45-50 minuter, så dessa två herrar var väldigt snabba, berättar Johan Kyllerman.

Donerar överskott

Förutom diverse rekord, både sportsliga och arrangemangsmässiga, blev tävlingen lyckad även ekonomisk. Årets Stocken SO gör ett överskott med 70 000 kronor. Pengar som likt tidigare år kommer doneras till Stockens samhälle.

– Det blev ett bra ekonomiskt överskott så vi räknar med att kunna skänka ungefär 70 000 kronor till samhället här. Vi har nu skänkt 180 000 kronor under de här åren vi kört. Det är jättebra, säger Johan Kylllerman.

Till sist, kör ni nästa år igen?

– Vi brukar alltid bestämma oss från år till beroende på hur mycket energi vi känner att vi har. Vi har inte bestämt oss ännu. Men jag har svårt att se att vi inte kör nästa år och då är det ju tredje lördagen i juli som gäller, säger Johan Kyllerman.