Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Melker Samuelsson har efter en utflykt till Frölunda, Troja Ljungby och Stenungsund valt att komma hem till moderklubben Rönnängs IK. Bild: RIK
Melker Samuelsson har efter en utflykt till Frölunda, Troja Ljungby och Stenungsund valt att komma hem till moderklubben Rönnängs IK. Bild: RIK

Från Stingers till Rönnäng

Han gör den aningen ”förbjudna” flytten mellan hockeyantagonisterna Stenungsund och Rönnäng men för Melker Samuelsson handlar det om att komma hem.

Den 20-årige forwarden är fostrad i Rönnängs IK men lämnade vid 14-15 års ålder för spel i Frölundas U16-lag.

– Därefter blev det ner till Troja Ljungby där han gjorde fyra säsonger i deras juniorlag. Av vad jag har förstått har han tränat en del med A-laget också, säger Erik Bergström i Rönnängs sportgrupp.

Kontakten med RIK har alltid funnits, inte minst för att han har kompisar kvar i laget som säsongen 2021/22 spelar i division 3.

– Under de senaste åren har vi stämt av med honom om vart han tar vägen efter hockeygymnasiet, säger Bergström.

Säsongen 2020/21 tillhörde han Stenungsunds HF i division 2.

Är man inte en förrädare då?

– Ha ha – vad ska man svara? Jo, lite förrädare är han ju! Men det går ju över – nu är han ju tillbaka på rätt ställe. En gång är ingen gång, skrattar Bergström.

Bygget av truppen för kommande säsong är snart klart.

– Det börjar krympa men det finns några platser kvar. Ett par-tre spelare kanske. Framför allt en back och två forwards. Det är det vi siktar på. Men vi pratar också med ledarna för vårt juniorlag, säger Bergström.

RIK har förr om åren haft spelare i laget från USA och Kanada vilket gjorts möjligt tack vare ett samarbete med en kyrka i samhället.

– Den bollen finns och den är i Kanada, kan man säga. Det beror på pandemin och hur världsläget ser ut. Det blir inte förrän framåt augusti-september som det kan bli aktuellt, säger Bergström.