Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Urban Carlsson är ordförande ik IFK Valla. Klubben håller fast vid det beslut man tog tidigare i år om att inte släppa några spelare till andra klubbar. Detta för att vara säkra på att få ihop ett lag till seriespel i division 5 Bohuslän. Bild: Tony Balogh
Urban Carlsson är ordförande ik IFK Valla. Klubben håller fast vid det beslut man tog tidigare i år om att inte släppa några spelare till andra klubbar. Detta för att vara säkra på att få ihop ett lag till seriespel i division 5 Bohuslän. Bild: Tony Balogh

IFK Valla släpper inte spelare: ”Vilket är vårt alternativ?”

Två spelare från IFK Valla har under en längre tid tränat med Skärhamns IK men duon kommer inte att få byta klubb. Valla håller fast vi den policy man tog beslut om tidigare i år.
– Det här är inget som vi vill göra men vilket är vårt alternativ? undrar Urban Carlsson, ordförande i IFK Valla.

Den halva säsongen 2020 ändade med att IFK Valla fick ta steget ned till division 5 Bohuslän.

Inför säsongen 2021 tappade A-laget bland annat den spelande tränare Jonathan Fhager Karlsson samt bröderna Leo och Liam Adolfsson. Alla tre gick till division 2-laget Stenungsunds IF.

Men därefter har det varit stopp. Kamratklubben från östra Tjörn deklarerade i februari att ingen mer spelare får lämna för spel i annan klubb. Det gäller bland annat de två i 20-årsåldern som under en längre tid har tränat med division 4-laget Skärhamns IK.

– Vi har tappat hur mycket som helst inför det här året, säger Urban Carlsson, ordförande i IFK Valla.

– Det är tyvärr det här valet som vi måste göra. I annat fall är vi rökta, så enkelt är det. Vi har ju redan tagit bort ett lag inför det här året, säger han.

LÄS MER: IFK Valla stoppar spelare

Under 2020 ställde Valla upp med såväl ett A-lag som ett B-lag i seriespel. För att vara säkra på att få ihop ett representationslag för 2021 tog man bort B-laget.

– Det är där vi står. Det är ren överlevnadsinstinkt. På seniornivå var det helt nödvändigt. Det är första gången som IFK Valla gör så här, säger han.

LÄS MER: Uselt av IFK Valla att tvinga kvar spelare

Carlsson säger att han har pratat med en av killarna per telefon och för honom förklarat läget.

– Han förstod att det här inte är mot spelaren i sig. Det här är inget som vi vill göra och det är egentligen inte bra, men vilket är vårt alternativ? Det är väl den frågan man ska ställa sig, menar Carlsson.

Valla inleder seriespelet i division 5 Bohuslän fredagen den 6 augusti då man hemma på Sparbanksvallen tar emot Svarteborg FK.

Skärhamn å sin sida startar serien tisdagen den 3 augusti hemma mot Munkedal. SIK spelar träningsmatch nu på fredag. Om det sker med eller utan spelare från IFK Valla återstår att se.

– Vi får se hur vi ska göra men det finns ju ingen anledning att de ska träna med oss om Valla fortsätter med sin linje, säger Stefan Vennström, huvudtränare för Skärhamn.