Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I tisdags spelade Stenungsunds IF första och sista träningsmatchen inför lördagens seriepremiär hemma mot IK Oddevold. Så gott som samtliga spelare är tillgängliga för match, däribland målvakten Richard Nordlund som fick bytas ut med tio minuter kvar att spela. Bild: Pontus Soderman
I tisdags spelade Stenungsunds IF första och sista träningsmatchen inför lördagens seriepremiär hemma mot IK Oddevold. Så gott som samtliga spelare är tillgängliga för match, däribland målvakten Richard Nordlund som fick bytas ut med tio minuter kvar att spela. Bild: Pontus Soderman

Ingen fara med Sif:s målvakt

Sif:s målvakt Richard Nordlund fick i tisdagens genrep mot Gauthiod lämna matchen efter en befarad skada. Nu kommer lugnande besked: Nordlund kommer att kunna stå i lördagens seriepremiär.

Med knappt tio minuter kvar att spela tvingades Sif till ett byte på den sista utposten.

Förstemålvakten Richard Nordlund tvingades gå av och ersattes av Lucas Lidberg. Under de sista minuterna av kampen tappade Sif en ledning med 2–1 till en förlust med 2–3 där sista målet föll på tilläggstid.

LÄS MER: Sif tappade i slutminuterna: ”Inte mycket att göra”

– Det är ingen fara med honom – han kommer att spela på lördag, säger Jonathan Fhager Karlsson, huvudtränare i Sif.

– Han fick en känning i ryggen. Han hade kunnat spela färdigt. Det var mest en säkerhetsåtgärd.

I truppen var Malte Runevik borta på grund av knäskada. Prognosen för hans återkomst i en matchtrupp är oklar.

– Jag utesluter inte att han är med i truppen på lördag, men han kommer inte att starta.

På lördag eftermiddag väntar seriepremiär i division 2 norra Götaland och Bohusderby mot IK Oddevold. Inför den fajten hinner Sif med en träning.

LÄS MER: Sju publikröster om att åter få se levande fotboll

Normalt sett brukar den sista träningen ge en hint om hur en startelva ska formeras.

– Jag har redan bestämt mig för hur vi ska spela på lördag. Jag är rätt så klar över det – om det inte händer något på träningen på torsdag. Vi har haft en plan hela veckan och den kommer vi att gå vidare med, säger Fhager Karlsson.

Vad har du för tankar kring tisdagskvällens match?

– Vi hade en plan för att vi skulle spela en timme med startelvan. Det blev kortare på grunda av skadekänningar och andra säkerhetsåtgärder, så det blev väl 55 minuter ungefär, säger han.

– Vi fick många bra besked under de 55 minuterna. Vissa saker var vi väldigt nöjda med, men det finns en del detaljer som vi behöver förbättra, säger han.

– Vi gör sex byten och det är ett antal spelare som kommer in som är väldigt unga. Om man spelar med få unga spelare med liten erfarenhet brukar det inte göra så stor skillnad, men kommer det in fyra-fem stycken på samma gång blir det skillnad i spelet.

Vad säger du om resultatet 2–3?

– Det är alltid skit att förlora matcher! Det spelar ingen roll om det är en träningsmatch, säger Fhager Karlsson.

Chans till revansch finns alltid och då närmast på lördag eftermiddag på Nya Sifgården mot Oddevold.