Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Politikerna i kommunstyrelsen i Tjörns kommun fattade under torsdagskvällen inget beslut kring sponsring av Midsummer Match Cup. Bild: Linus Arvidsson
Politikerna i kommunstyrelsen i Tjörns kommun fattade under torsdagskvällen inget beslut kring sponsring av Midsummer Match Cup. Bild: Linus Arvidsson

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

Inget beslut om matchracing

Kommunstyrelsen i Tjörns kommun har inte tagit något beslut kring sponsring av Midsummer Match Cup. Den kommande helgen bestämmer sig arrangörerna för om man ska genomföra tävlingen eller inte.

En av punkterna på dagordningen för torsdagskvällens sammanträde i kommunstyrelsen var just sponsring av eventet.

Arrangörerna har ansökt om ett ekonomiskt stöd på motsvarande 300 000 kronor.

Ärendet utgick dock från dagordningen.

– Det utgick därför att det är ytterst tveksamt om det går att genomföra arrangemanget i år med tanke på pandemin, säger kommunalrådet Martin Johansen (L).

Den första upplagan av Midsummer Match Cup genomfördes sommaren 2019. Ett flertal namnkunniga kvinnliga och manliga seglare deltog i tävlingen som avgjordes i vattnen utanför Skärhamn på västra Tjörn.

2020 års upplaga blev på grund av pandemin inställd, men arrangörerna – med seglingsprofilen och Stenungsundsbon Johnie Berntsson i spetsen – har förhoppningar om att kunna genomföra eventet veckan efter midsommar.

Ett möte är inplanerat lördagen den 10 april. Då ska arrangörerna fatta beslut om det är möjligt att gå vidare i planeringen eller om Midsummer Match Cup skjuts upp till sommaren 2022.

– Av vad jag förstår lutar allt åt att man skjuter på det till 2022, säger Johansen.

Så Tjörns kommun har varken sagt ja eller nej till sponsring utan ni avvaktar arrangörernas beslut?

– Precis! Vi avvaktar. Men vi delar väl egentligen bilden av att det med all säkerhet kommer att vara väldigt knepigt att genomföra ett evenemang av den här typen i sommar, säger Johansen.

– Många i vår organisation har också haft ett tufft år. Det är inget att sticka under stol med att det för vår del hade passat väldigt bra med 2022.