Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonathan Fhager Karlsson är huvudtränare för Stenungsunds IF:s herrlag som – troligen – får vänta med seriepremiären till den 22-23 maj eller i värsta fall till den 5-6 juni. Bild: Niklas Ohlson
Jonathan Fhager Karlsson är huvudtränare för Stenungsunds IF:s herrlag som – troligen – får vänta med seriepremiären till den 22-23 maj eller i värsta fall till den 5-6 juni. Bild: Niklas Ohlson

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

”Kan bli 300 olika sorts varianter”

Det var en allt annat än glad Jonathan Fhager Karlsson, huvudtränare för Stenungsunds fotbollsherrar, som tog emot beskedet om att seriepremiären i division 2 kan skjutas upp ytterligare några veckor.

Svenska fotbollförbundet berättade tidigare under måndagen att fredagen den 23 april blir något av ett ödesdatum.

Om inte restriktionerna i samhället kring pandemin har lättat senast det datumet skjuts seriepremiärerna i bland annat division 2 upp till helgen den 22-23 maj. Sif spelar som bekant i division 2 norra Götaland.

Om inte restriktionerna har lättat till senast den 10 maj skjuts premiären upp till helgen den 5-6 juni.

– Det kommer att bli så här hela vägen, säger Jonathan Fhager Karlsson, huvudtränare för Sif:s herrar.

– Jag förstår inte hur vi ska kunna spela en hel säsong om vi ska starta i juni? Jag förstår inte hur det ska gå ihop? undrar han.

Haft på känn

Den linje SvFF har nu för att få ihop seriespelet är att ta bort kvalspelet för upp- och nedflyttning.

– Då kommer vi att spela juni till december.

Du kanske har haft dagens besked lite grand på känn?

– Ja, absolut! Men man har ändå hoppats på att det ska bli seriepremiär. Vi har internt pratat om att om siffrorna med sjuka och inlagda på intensivvård går ner efter påskhelgen, så hade det kanske funnits en chans, säger han.

– Men det har väl lutat åt det här hela tiden...

Inplanerade träningsmatcher

Vad gäller träningsmatcher sägs det inget om det i det beslut som SvFF förmedlat. Helt klart är dock att alla lag, däribland Sif, gärna vill spela träningskamper innan seriestart men att pandemin styr vad som är möjligt.

– Vi har tre träningsmatcher inlagda på en vecka måndag till måndag, men jag gissar att de kommer att bli inställda, säger Fhager Karlsson.

– Kanske att vi kan få spela mot lag som är i närområdet. Men jag vet inte. Men jag hoppas på det.

”Påfrestande”

Han tycker att situationen generellt sett är ”påfrestande”.

– Man skulle ha sagt att det blir helsäsong med start i slutet på maj eller en halvsäsong. Då hade man vetat antingen eller. Men nu kan det ju bli 300 olika sorts varianter för man vet ju liksom ingenting, säger han.

– Det blir sjukt svårt att planera träningar och därmed kunna optimera form.

Samt kunna motivera både dig själv och spelarna?

– Att motivera mig själv är inga problem men det är klart att det kan bli svårt för en del spelare om de inte får den här tävlingsbiten i fotbollen, säger Fhager Karlsson.

– Vi har ju sett fram emot att kanske snart få spela träningsmatcher eller att kunna få gå in i en serie. Det är störigt.