Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stenungsunds HK:s klubbdirektör Malin Svensson lämnar sitt uppdrag i SHK. Bild: Tony Balogh
Stenungsunds HK:s klubbdirektör Malin Svensson lämnar sitt uppdrag i SHK. Bild: Tony Balogh

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

Klubbchefen i SHK går vidare

Från en stor tjänst till en ännu större. Malin Svensson lämnar sitt uppdrag som klubbchef i Stenungsunds HK. Den 1 maj tillträder hon tjänsten som verksamhetschef på Handbollförbundet Väst i Göteborg.

– Jag har aldrig vantrivts på mitt jobb. Jag har i stort sett älskat varje dag, säger Malin Svensson när Lokaltidningen STO når henne.

Svensson har under flera år arbetat som klubbchef för Stenungsunds HK som är en av de största – om inte rentav den största – ungdomsföreningen i STO-regionen, i alla fall bland inomhusidrotter.

– Men jag har samtidigt ett personligt mål med min karriär. Jag har också förstått på senare år att jag väldigt gärna vill jobba med handboll, säger hon.

Större distrikt

Svensson har inte aktivt letat efter andra tjänster, men i början av februari kom det ut en tjänst som verksamhetschef på det nya Handbollförbundet Väst med placering i Göteborg. Hon sökte och fick till slut jobbet.

– Jag vet att det var många sökande men inte hur många, säger Svensson som tillfogar att processen bestod av fyra olika steg.

Malin Svensson ska leda ett handbollsdistrikt som blir det geografiskt största i Sverige. Bild: Lars Aronsson
Malin Svensson ska leda ett handbollsdistrikt som blir det geografiskt största i Sverige. Bild: Lars Aronsson

– Sverige har bestått av 13 distrikt varav Handbollförbundet Väst har varit ett. Från den 1 maj sker en regionalisering vilket innebär att 13 distrikt ska bli fem, säger Svensson.

– Det nya Handbollförbundet Väst består av Värmland, hela Västra Götaland, halva Småland och så Halland. Det blir det rent geografiskt största distriktet i Sverige av de här fem.

Det gamla Handbollförbundet väst hade en verksamhetschef men den tjänsten togs bort 2015.

– Då var det tjänstemän kvar med uppdelade roller. Men när nu flera distrikt ska bli ett stort behöver man en verksamhetschef med översikt på alla delar, säger Svensson som i dialog med förbundet kommer att vara med i arbetet med att mera i detalj formulera sitt uppdrag.

SHK söker nytt

I STO-regionen finns det få föreningar med heltidsanställda med motsvarande uppdrag som Svensson har i SHK. Klubben har bestämt sig för att hitta en ny kraft på Malins tjänst.

– Det pågår ett arbete kring det, säger Svensson som inte kommer att vara involverad i själv rekryteringsprocessen mer än möjligt i slutet.

– Och jag kommer ju självfallet att vara med i överföringsprocessen när den nya personen är på plats.

Det kan hända att Malin på pappret börjar den 1 maj men i praktiken arbetar 50-50 i någons månads tid i samband med övergången. En dialog mellan klubb och förbund pågår kring detta.